- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Шок изјава из Немачке! Аналена Бербок „не види добро“: Свесрпски сабор трн у оку Запада

© AP Photo / Virginia MayoАналена Бербок
Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Пратите нас
Свесрпски сабор, одржан у Београду 8. јуна, био је једна од тема састанка у Берлину Дениса Бећировића и министра спољних послова Немачке Аналене Бербок која је тај скуп, према саопштењу кабинета председавајућег Председништва БиХ, назвала забрињавајућим, наводећи да „таква активност нема подршку Немачке и Запада“.
„Претње независности, суверенитету и територијалном интегритету БиХ су потпуно неприхватљиве за Немачку и Запад“, рекла је Бербокова како стоји у саопштењу Бећировићевог кабинета.
Бећировићев кабинет у Сарајеву је објавио да је он у разговору с Бербоковом рекао да је одржавање Свесрпског сабора Србије и Републике Српске било „најтежи напад на Дејтонски мировни споразум од 1995. године до данас“.
„Одржавање тог сабора је удар на међународно право и основне вредности на којима почива Европска унија“, стоји у саопштењу.
Бећировић је, додаје се, посебно указао на „опасност неовлашћеног мешања Србије у унутрашња питања суверене државе Босне Херцеговине“, а Бербокову је обавестио и о „антидејтонским и антиуставним активностима челника РС“.
Свесрпски сабор - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2024
РЕГИОН
Амбасадор Марфи побркао лончиће: Српски сабор одговор на амерички хаос, РС не крши Дејтон
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала