- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанци „меркају“ кошаркаше Звезде и Партизана

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлен Смаилагић
Ален Смаилагић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Шпански клубови гледају ка кошаркашима који су прошлу сезону провели у Србији. Како јавља шпански Ел Корео, Басконија је загризла за потенцијалног српског репрезентативца и првотимца Партизана Алена Смаилагића. Са друге стране, Хувентуд је заинтересован за кошаркаша Црвене звезде Адама Хангу.
Кренимо од Смаилагића. Њему је уговор са Партизаном практично истекао са крајем Суперлиге, а тим из Виторије би то желео да искористи и доведе га у своје редове.
Партизан има жељу да га задржи, али сада је већ то ситуација у којој ће имати потребу да се надмеће са другим клубовима.
Сезону у Евролиги Смаилагић је завршио са 5,5 поена и 2,2 скока за просечно 16 минута на паркету.
Са друге стране, Искусни мађарски кошаркаш Адам Ханга (35, 200), који је у претходној сезони носио дрес Црвене звезде, потписаће уговор са шпанским Хувентудом Ту информацију доноси новинар Марк Мундет, запослен у листу Хигантес дел баскет.
Ханга је претходног лета стигао у Црвену звезду као играч мадридског Реала, тада актуелног првака Европе. Потписао је уговор на 1+1 годину, што значи да црвено-бели могу до 15. јула да одлуче да ли желе да задрже Хангу, али сада већ делује да су мале шансе за такав сценарио.
Мађар је у претходној сезони Евролиге одиграо 26 утакмица за Звезду, од тога 10 као стартер, а просечно је по дуелу бележио 10 поена, 2,9 скокова и 2,4 асистенције.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
СПОРТ
Лука не губи наду: „Није готово – судије морају боље“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала