- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука не губи наду: „Није готово – судије морају боље“

© AP Photo / Matt KrohnЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Прва звезда Далас Маверикса Лука Дончић изјавио је да не губи наду после трећег пораза од Бостона у исто толико мечева НБА финала, додајући да се нада да ће судије бити боље у наставку серије.
Подсетимо, Лука Дончић искључен је три минута пре краја када се „ломило“ питање победника због два везана, а укупно шест фаулова, па је пре времена маестрални Словенац морао на хлађење.
Далас је на крају претрпео пораз пред својим навијачима резултатом 106:99, а Дончић који је имао улогу трагичара због таквог епилога у финишу се не предаје, већ покушава да дигне екипу за наредни меч који је на програму у ноћи између петка и суботе од два сата и 30 минута иза поноћи.
„Дајем све од себе и трудим се да одиграм што боље. Мораћу још боље. Имали смо лепу прилику да се вратимо и били смо близу. На крају нисмо успели. Волео бих да сам био присутан у завршници“, изјавио је Лука.
Успео је Далас да „истопи“ минус 21 и да приђе на само пола коша заостатка, али било је то све од Луке, Кајрија и другова.
Новинаре је затим занимало како је Дончић видео суђење у трећем мечу.
„Не знам шта да кажем. Судија нам нису дозволиле да улазимо у јачу дуел игру. Не желим превише да кажем о суђењу, али када на овакав начин добијете шест фаулова у финалу, тешко је коментарисати. Морају судије да буду боље него што су биле до сада“, истакао је Лука.
Дончић је за крај поручио да верује да Далас може да се врати у игру, упркос томе да Бостон само један тријумф дели од 18. титуле првака НБА лиге.
„Успели смо да пронађемо ритам у одлучујућој деоници, али на крају су они задали последњи ударац. Ипак, позитивна ствар за нас је што смо успели да се вратимо у меч после великог заостатка. Нећемо престати да верујемо док не буде готово“, закључио је Словенац који је меч завршио са 27 поена, имао је још по шест скокова и асистенција.
Најефикаснији актер трећег сусрета финала НБА лиге био је његов саиграч Кајри Ирвинг који је убацио 35 поена за 45 минута проведених на паркету.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
СПОРТ
Даласу се смеши „метла“ – Бостон казнио искључење Дончића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала