- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Претње Хелеза говоре о судбини коју су бошњачки политичари наменили Србима

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да недавне претње упућене Србији и Републици Српској од стране министра одбране БиХ Зукана Хелеза говоре о томе какву су судбину бошњачки политичари наменили Србима, као и да они на то неће ћутати.

„Давно је речено 'шта трезан мисли, то пијан говори', а Хелез је све рекао. Његова ратнохушкачка, шовинистичка реторика, мржња према свему српском, кулминација је деструктивне бошњачке политике“, написао је Додик на платформи X, додајући да се претњама ратом и уништењем Срба крши Дејтонски мировни споразум.

Додик је нагласио да је Република Српска 30 година давала шансу БиХ, док су за то време Бошњаци настојали да униште РС и од БиХ направе исламску државу.
„Ако је Запад све време окретао главу од те чињенице, верујем да ће после иступа Зукана Хелеза коначно прогледати“, оценио је Додик и напоменуо да је срамотно „ћутање Марфија, Шмита и осталих, увек спремних да реагују на све“.
Додик је казао да, као што је Алија Изетбеговић 1992. године на пружену руку Србије одговорио ратом, тако и данас Хелез на поруке мира, толеранције и сарадње Србије и РС одговара призивањем рата.
Хелез је, гостујући на бошњачкој телевизији „Хајат”, најавио да ће бошњачке власти, у светлу резолуције о Сребреници затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувек.
Он је Србима запретио да ће, ако се не повинују овом плану о подели, „извући дебљи крај” и проћи као Срби из Републике Српске Крајине, који су протерани у хрватској акцији „Олуја”.
Министар одбране у Савету министара БиХ Зукан Хелез - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
РЕГИОН
„Пре ће се укинути Република Српска...“: Скандалозна изјава министра одбране БиХ против РС
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала