- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Новинар Спутњика Авганистан после рањавања у Белгороду и губитка ћерке вратио се послу

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаНовинар Спутњика Авганистан Хајбар Акифи са генералним директором „Русија севодња“ Дмитријем Кисељовом
Новинар Спутњика Авганистан Хајбар Акифи са генералним директором  „Русија севодња“ Дмитријем Кисељовом - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Новинар Спутњика Авганистан Хајбар Акифи вратио се послу након рањавања услед пада украјинског дрона на Белгород прошле године. Поред њега, том приликом је рањена и његова супруга Олесја, док је четворогодишња ћерка Амина погинула.
„Полако се враћам животу. Оном некадашњем, наравно, не: жена и ја смо смо већ поделили живот на пре и после. Надам се да ћемо скупити снагу. У овој трагедији која се догодила, као и обично, у животу нешто добијеш, нешто изгубиш, а ја сам изгубио много, али сам схватио да нисам у страној земљи. Нисам туђин. То је изменило много тога у мом гледању на свет“, објаснио је Акифи.
Новинар се заједно родитељима састао са генералним директором медијске групе „Русија севодња“ (чији је и Спутњик део) Дмитријем Кисељовом, уручивши му захвалницу и авганистански ћилим.
Кисељов је истакао да се јако радује што су Акифи и његови родитељи снажни и здрави људи и додао да жели да скрене пажњу да су се сви људи који су сретали Хајбара према њему односили најбоље могуће.
Породица Акифи је такође саопштила да би желела да захвали лекарима који су лечили Хајбара у Москви и Белгороду, као и министру здравља Михаилу Мурашку и губернатору Белгородске области Вјачеславу Гладкову под чијом је контролом процес лечења текао.
Хајбар Акифи, који има руско држављанство и његова жена Олесја рањени су у ноћи 12. октобра 2023. године приликом пада украјинског дрона на периферију Белгорода, где су се налазили. Том приликом погинула је њихова четворогодишња ћерка Амина, као и родитељи његове супруге.
Новинар је задобио тешку повреду од експлозије мине, опекотине 15 одсто тела, поломљена ребра, оштећење карлице и контузију мозга. Акифи је лечен у Националном медицинском истраживачком центру за хирургију Вишњевски у Москви. Почетком фебруара Мурашко је објавио да је Акифи ван животне опасности.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала