- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ново упозорење РХМЗ: Где се очекују суперћелијске непогоде у Србији

© Sputnik / Радмила Ценић АлкалајБеоград
Београд - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
Пратите нас
Суперћелијске непогоде са градом и јаким пљусковима са грмљавином са подручја Љига, Сопота, Пожаревца и Костолца преко осталих делова Шумадије, Поморавља и Браничева премештаће се даље на исток, наводи РХМЗ у најновијем упозорењу.
Најинтензивнији пљускови са грмљавином и градом очекују се на подручју западне и централне Србије са тенденцијом премештања преко Поморавља и Браничева даље на исток, прецизира Републички хидрометеоролошки завод Србије.

Приближава се крај нестабилном периоду, следеће седмице осетно топлије

До краја дана променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином који после подне, увече и ноћу локално могу бити и израженији са великом количином падавина за кратко време, појавом града и са јаким и олујним ветром у зони најјачих пљускова.

Сутра се падавине очекују још ујутро и пре подне, углавном на југозападу, југу и истоку Србије, а у осталим крајевима ће се разведрити. За викенд претежно сунчано са максималним температурама у суботу од 27 до 30 степени, а у недељу од 29 до 32 степена. У ноћи између суботе и недеље само је на северу Војводине могућ пљусак и грмљавина, наводи РХМЗ у најновијој објави.

Пролазни пљускови и грмљавине поново се очекују у понедељак (17.06.) у крајевима јужно од Саве и Дунава, док ће од уторка (18.06.) у целој Србији бити претежно сунчано и врло топло са дневним максимумима од 31 до 35 степени, а око 20.06. и мало изнад 35 степени. У урбаним срединама тропске ноћи.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала