- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Борба са невременом у Крагујевцу, више од 200 ракета испаљено са противградних станица

© Tanjug / BRANKO LUKIĆНевреме, праћено градом, погодило село код Чачка.
Невреме, праћено градом, погодило село код Чачка. - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Више од 200 ракета испаљено је на градоносне облаке са противградних станица на подручју Крагујевца, где су обилне падавине и јак град величине ораха направили штету на сеоском подручју, јављају локални медији.
Радарски центри Бешњаја и Букуља деловали су са својих противградних станица у градоносне облаке током јучерашњег поподнева, када је невреме захватило и друге делове Србије.
Сва механизација градских јавно-комуналних предузећа одмах је била на терену, а екипе ЈКП "Водовод и канализација" имале су 27 интервенција, јер је због велике количине воде која је пала у јако кратком периоду дошло до изливања кишне канализације у нижим деловима града, а нарочито код "Роде" и Прве крагујевачке гимназије.
Проблема са водоснабдевањем и снабдевањем електричном енергијом није било.
Управа за ванредне ситуације Крагујевац заједно са припадницима јавно - комуналних предузећа због ранијих упозорења Републичког хидрометеоролошког завода четири дана била је у стању приправности.
"Јако невреме праћено јаким градом величине ораха погодило је територију општина Аранђеловац и Топола и града Крагујевца са приградским и сеоским насељима", рекао је Зоран Кочовић, начелник Управе за ванредне ситуације Крагујевац, а преноси Инфо КГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала