- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Мрачна најава: „Биће више робота него људи“ /видео/

© Фото : Слика генерисана вештачком интелигенцијомВештачка интелигенција
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Шеф Тесле Илон Маск приказао је деоничарима снимак Оптимус робота који ради у једној од фабрика, и притом их известио како тече развој ове машине. Додатно, Маск је том приликом навео да ће однос „хуманоидних робота и људи бити већи него 1:1“, и да „Тесла предњачи у томе“, подгрејавши тиме страхове о „устанку машина“.
Илон Маск је истакао да ће робот, једног дана, бити и довољно аутономан да допусти људском колеги да му да инструкције. Чак ће, како је навео, Оптимус учити извршавање неких задатака само ако гледа снимак тога.
„Доста смо напредовали са Оптимусом у кратком периоду, и дошли смо до робота који заправо врши неке корисне ствари у фабрикама данас“, рекао је Маск. Додао је да два Оптимуса раде у фабрици у Фремонту у Калифорнији, као и да се „неколико њих налази и у Пало Алту“.
Према његовим најавама, до краја године Оптимус ће добити „једну велику ревизију хардвера“, а затим следи ограничена серијска производња за коришћење робота у фабрикама, где ће даље бити тестиран.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала