- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Спектакл може да почне – Немци против „сукњица“

© AP Photo / Antonio CalanniШкоти
Шкоти - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Одбројавање је завршено – почиње Европско првенство. Немачка ће као домаћин турнира играти премијерни меч од 21 час на велелепној „Алијанц арени“, а ривал ће јој бити Шкотска.
Подбацили су жестоко „панцери“ на претходним великим такмичењима, на Мундијалу и Европском првенству, па сада имају тај додатни притисак да морају да се искупе пред армијом својих навијача.
Троструки прваци Старог континента које с клупе предводи 36-годишњи Јулијан Нагелсман нишаниће четврту узастопну победу против „сукњица“.
Иако се пуних девет година нису састали, Шкоти чекају пуних 25 година на победу против Немаца.
Поменуте селекције одиграле су до сада 17 међусобних дуела, „панцери“ имају осам победа, Шкоти упола мање, док је пет пута било нерешено.
„Ово је јединствена прилика, како за мене, тако и за играче. Играмо пред нашим навијачима и јасно је да осећамо притисак, али и радост и надам се да ћемо то осетити на терену. Сви желимо и надамо се да ћемо одиграти добар турнир“, истакао је бивши тренер Бајерна, сада кормилар „елфа“ Јулијан Нагелсман.
С друге стране, његов колега Стив Кларк, свестан је да ће његова селекција бити пред тешким задатком и (не)могућом мисијом на отварању Групе А.
„Немци су фаворити, они су домаћини и учиниће све да не изневере своје навијаче. Немачка је увек опасна када дође завршни турнир. Очекујемо тежак меч, али се надамо да ћемо пружити жесток отпор Немцима, кратко је поручио Кларк.
Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
ЕУРО 2024
Кејн „упалио аларм“ Енглеза пред Србију: „Буђење!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала