- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан: НАТО планира изградњу три велике базе за испоруке оружја Украјини

© Sputnik / РИА НовостиЗастава НАТО
Застава НАТО - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
НАТО планира да изгради три велике војне базе у својим земљама из којих ће снабдевати Украјину оружјем, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.
Он је за радио „Косут“ рекао да Северноатлантски савез „жели да помогне Украјини стварањем такозване украјинске НАТО мисије“.
„То значи да ће Алијанса координисати трансфер оружја Украјини. Изградиће три велике базе одакле ће пребацивати оружје у Украјину“, прецизирао је премијер и изразио забринутост да би, уколико би се базе успоставиле у земљама које се граниче са Украјином – у Пољској, Румунији и Словачкој, „оне постале војне мете“.
Премијер је истакао да је Мађарска, која је такође у близини, забринута за своју безбедност и да неће учествовати у овим акцијама.
Русија је раније упутила протестну ноту земљама НАТО-а због испорука оружја Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова Русије је саопштило да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоручујући оружје Украјини.
Виктор Орбан на самиту ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
Специјална операција у Украјини
Орбан: Мађарска се противи мисији НАТО-а у Украјини, али не може да је спречи
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала