Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стано о забрани увоза српске робе на КиМ: Уздржати се од једностраних корака

© Фото : Youtube/EU Debates | eudebates.tv/PrintscreenПортпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано
Портпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
Пратите нас
Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је данас, поводом годину дана од забране увоза српске робе на КиМ, да је став ЕУ да Београд и Приштина, шта год да раде, треба да се држе договора постигнутих у оквиру дијалога и уздрже се од једностраних и некоординисаних корака.
Стано је на брифингу за новинаре у Бриселу, на питање Танјуга какав је став ЕУ након што је прошло годину дана откако је забрањен увоз робе из централне Србије на КиМ, навео и да би Београд и Приштина требало да се у свему што раде фокусирају на примену Споразума о путу ка нормализацији односа.
"Став ЕУ је да обе стране, шта год да раде, треба да се држе договора постигнутих у оквиру дијалога, треба да спрече или да се уздрже од корака који нису координисани и који су једнострани и треба да се фокусирају у свему што раде на примену Споразума о путу ка нормализацији односа Србије и Косова", рекао је Стано.
Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је раније данас да је одлука власти привремених приштинских институција да се забрани роба из централне Србије на Косову и Метохији, која је на снази тачно годину дана, срамна и антицивилизацијска, а да на ту одлуку нико из међународне заједнице не реагује.
Данас се навршава годину дана од када су власти привремених приштинских институција забраниле улазак робе из централне Србије на Косово и Метохију.
На КиМ се не могу наћи производи из централне Србије, као ни лекови, што је додатно погоршало и иначе тешке услове за живот Срба на КиМ.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала