- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Пикси пред сусрет са Енглеском: Што их не бисмо напали?

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2024
Пратите нас
Уверен сам да смо спремни да се суочимо са Енглезима, рекао је Драган Стојковић Пикси, селектор репрезентације Србије, на конференцији за медије дан пред прву утакмицу Орлова на Европском првенству.
Србија и Енглеска састају се у недељу од 21 час, а Драган Стојковић Пикси уверен је да су се Орлови добро припремили за овај сусрет.
„Имао сам среће да у играчкој каријери будем актер светских и европских такмичења, сада то и као тренер. То је једно велико искуство. Европско првенство захтева максималну концентрацију, захтева да покажете квалитет и да будете на максимуму, не бих правио разлику у првој, другој и трећој утакмици. Све три су од изузетне важности. Знамо да стартујемо са једним од фаворита турнира, али смо радили доста да се припремимо најбоље што можемо. Наша екипа је спремна за изазове који су пред њом. Са моје тренерске стране урадили смо све да играчи одраде све тренинге на највишем могућем нивоу и верујем да једва чекају да меч почне. Уверен сам да смо спремни да се суочимо са Енглезима“, рекао је Пикси.
Нагласио је селектор да су Орлови заслужено у Немачкој.
„Неки играчи који су са нама нису се ни родили када смо последњи пут учествовали на Европском првенству. Заслужено смо овде и екипу смо довели у сам крем европског фудбала. Сада морамо да направимо искорак, а то је да покушамо да урадимо све да прву фазу прођемо успешно. Могу да поручим људима који нас подржавају да ћемо дати све од себе и да ћемо се борити до краја. Даћемо више и од максимума. Комплетан део припрема су одрадили без иједне речи и задршке, тако да са те стране сам потпуно задовољан јер су сви здрави и једва чекају да покажу свој таленат“, рекао је селектор.
Истакао је и да се Србија неће плашити да нападне Енглеску.
„А, што их не бисмо напали? Не разумем... Мислим да ће бити отворена утакмица. Немам разлога да не поштујемо неке ствари, али поштујемо пре свега себе. Учинићемо све да приведемо утакмицу крају како ми желимо. Без обзира на играчку моћ и квалитет који имају, сигурно је да Србија неће бити тим који ће чекати и гледати како играју. Ми ћемо се трудити да створимо што више проблема њима. Митровић и Влаховић, али 99 одсто знам тим. То није спорно. Било би лоше да га не знам. Могу да вам кажем енглески тим, али то ћемо оставити за Саутгејта да вам прича“, рекао је Стојковић.
Није селектор много желео да говори о противнику.
„Ја сам овде да причам о Србији, не о Енглезима. Играчи имају праве информације и имали смо довољно анализа, тако да Енглезе очекујем како их најављују. Све то што се прича, мора да се покаже на терену. Можемо да причамо и овако и онако, да дајемо прогнозе, штагод, али то све мора да се покаже на терену.Знамо њихов систем и играче, нема ту неких изненађења. Људи морају да се стрпе до сутра да виде тим“, истакао је селектор Пикси.
„Ако постигнемо први гол, наређење је да постигну и други. Врло просто. То су сада помало шаљива питања, али видећемо како се развија утакмица и видећемо како ће се одвијати даље. Потребно је да будемо на максимуму. Пробаћемо да направимо шансе, али да не заборавимо да се игра на два гола. Ово је турнир, сваки гол је важан, сваки картон је важан. Бићемо спремни за тај изазов који се зове Енглеска“, додао је Стојковић.
Упоредио је Пикси репрезентацију на Европском и Светском првенству.
„Имали смо случај да смо играли са фаворитом Бразилом, па знамо како су прошли. Имамо сада ситуацију са Енглеском и видећемо како ће они проћи. Моје расположење је далеко боље и чини ми се да смо водили једну малу болницу у Катар и било је јако тешко да неки играчи пруже максимум. Ситуација је сада другачија и надамо се да ћемо стартовати у најбољем саставу. Велика је ратзлика у мом личном распложењу, али видим да су играчи мотивисани и да влада атмсофер какву треба да краси један тим“, рекао је Пикси.
Прокоментарисао је и и Џуда Белингема.
„Да ли ће бити проблем за нас? Видећемо сутра да ли ће играти. То је сјајан момак, сигурно у будућности Златна лопта“, рекао је Пикси.
Присетио се Душан Тадић, капитен репрезентације, свог периода у Енглеској.
„Мислим да је ово тотално другачији тим него што је сада. Ово је нова генерација и важно је шта су тренери донели из Премијер лиге и подигли су ниво игре у Енглеској. Сада имају сјајан тим пун талената. Имате и другачији профил играча“, рекао је
Немачка - Шкотска - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2024
ЕУРО 2024
Све се десило!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала