- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Зеленски се предомислио: Спремни смо да разговарамо с Москвом - колико сутра

© AFP 2023 / ALESSANDRO DELLA VALLEUkraine's Volodymyr Zelensky stands next to a US flag on the sidelines of the Summit on peace in Ukraine on June 15, 2024 in Switzerland.
Ukraine's Volodymyr Zelensky stands next to a US flag on the sidelines of the Summit on peace in Ukraine on June 15, 2024 in Switzerland. - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2024
Пратите нас
Украјина је спремна да почне преговоре са Русијом "сутра" ако Москва буде поштовала њен територијални интегритет, рекао је Владимир Зеленски на конференцији за новинаре после самита у Швајцарској.
Истовремено, он је напоменуо да би присуство Русије на следећем мировном самиту значило да „она жели мир и да је спремна да оконча рат“.
„Да ли она то сама жели или ће је међународна заједница приморати на то, није нам важно. Нама је важан резултат – крај рата и мир“, истакао је он.
Под „легитимним украјинским територијама“ Зеленски је вероватно мислио на територију Украјине, које су сада субјекти Русије – ДНР, ЛНР, Херсонску и Запорошку област, као и Крим.
Осим тога, украјински председник је додао да ако Москва буде присуствовала другом самиту, то ће значити да Русија жели мир.
Председник Владимир Путин је 14. јуна навео услове Москве за прекид ватре и почетак преговора, који укључују потпуно повлачење украјинских трупа из ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области, признање ових региона као руских на међународном нивоу, као и укидање западних санкција и одустајање Украјине од курса ка уласку у НАТО.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала