- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин води Грке

© AFP 2023 / JOSE JORDANИван Јовановић
Иван Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
Пратите нас
Искусни српски тренер Иван Јовановић у наредне две године обављаће функцију селектора фудбалске репрезентације Грчке, преносе тамошњи медији.
Јовановић, 61-годишњи Лозничанин, има богато искуство рада у овој балканској земљи, а оно је сада крунисано најодговорнијом функцијом у грчком фудбалу.
Већ дуго се говорило о овој могућности, а јасно је да и ново руководство преузима Фудбалски савез Грчке. Јовановић је одмах био први избор Макиса Гагациса, новог првог човека грчког фудбала.
Заправо, како преноси СДНА, Јовановић је био једини кандидат за ову позицију, а две стране су договориле услове сарадње у понедељак, па је усмени договор постигнут.
Тешко да постоји странац који је боље упућен у стање у грчком фудбалу, него што је то случај са Јовановићем.
Фудбалски тренер Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
СПОРТ
Станојевић извршио прозивку
Играчку каријеру започео је у родној Лозници 1980. године, а од 1984. до 1989. био је првотимац београдског Рада. Потом је отишао у солунски Ираклис, у којем је провео пуну деценију и завршио играчку каријеру.
Као тренер радио је од 2001. године. Прво је водио Нико Волос, потом Ираклис у два наврата, АПОЕЛ из Никозије (такође у два наврата), Панахаики из Патре, а потом прелази у Абу Даби. Водио је Ал Наср, а од 2019. до 2020. је био и селектор Уједињених Арапских Емирата.
Године 2021. године враћа се у грчки фудбал и до 2023. обавља функцију главног тренера славног Панатинаикоса.
АПОЕЛ је водио до четири титуле првака Кипра, а са ПАО је освојио и Куп Грчке. Проглашен је за најбољег српског тренера 2011. године, док га је часопис “Газета” изабрао за најбољег тренера грчке Суперлиге у 2022. години.
Доскорашњи селектор Грчке био је прослављени Уругвајац Густаво Појет. Под његовим вођством “Хелада” није успела да се пласира на Европско првенству јер ју је у баражу зауставила Грузија после бољег извођења пенала претходног марта.
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
ЕУРО 2024
Златни брк за „џелата“ Србије – и Степијева оцена „фаворита“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала