- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Одређен судија за меч Србије и Словеније

© AP Photo / Alessandra TarantinoСрбија - Енглеска
Србија - Енглеска - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Иштван Ковач биће први судија меча између Србије и Словеније на Европском првенству.
У другом колу групне фазе Европског првенства први судија меча Србије и Словеније је Иштван Ковач из Румуније, дугогодишњи УЕФА арбитар.
Помоћници Ковачу биће Василе Маринеску и Овидију Артене такође из Румуније, а четврти судија биће Норвежанин Еспен Ескас. Пол ван Бекел из Холандије биће у ВАР соби.
Меч Србије и Словеније игра се 20. јуна од 15 часова, а то ће за Ковача бити прва утакмица коју суди на овом Европском првенству.
Словенци су имали прилику да се упознају са румунским арбитром јер им је судио у три меча. У два од та три су победили. Најпре 2017. године када је Словенија победила Литванију, затим четири године касније када су одиграли реми са Словачком и прошле године када су победили Северну Ирску.
Поједини међу Орловима Ковача су упознали на Европским првенствима када су играли за младе селекције, али српска јавност овог судије сећа се по мечу Црвене звезде и Ренџерса у Лиги Европе.
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за режисера највећег изненађења Европског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала