- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за режисера највећег изненађења Европског првенства

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Иван Шранц, репрезентативац Словачке, био је режисер највећег изненађења дана на Европском првенству и зато је заслужио признање Златни брк у избору легендарног Драгослава Степановића Степија.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
ЕУРО 2024
Аутогол за минималац Француза и два шока у једном дану!
Није само прослављени Степи био изненађен, били су изненађени сви они који помно прате Европско првенство. У седмом минуту меча Белгије и Словачке Иван Шранц затресао је мрежу и Словацима је донео предност од 1:0, а касније се испоставило да је тим поготком заправо свом тиму донео и победу.
„Овога пута Златни брк је изненађење за све, Шранц који је да гол Белгијанцима. Чуо сам да је рекао да је то гол његовог живота постигнут против једне велике екипе“, истакао је Степи.
Шранц је фудбалер Славије из Прага, а прошле сезоне у првој лиги Чешке на 17 утакмица постигао је један гол. На Европском првенству за погодак му је било довољно свега седам минута.
Стрелац јединог гола остао је на терену до 81. минута када га је заменио Дурис, али за подвиг и највеће изненађење дана треба похвалити комплетну репрезентацију Словачке.
„То је репрезентација која стално учествује на великим такмичењима, али се то ретко помиње, а резултати који праве су запажени резултати“, закључио је Степи.
Словачка и Румунија имају по три бода, Белгија и Украјина још ниједан.
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
СПОРТ
Партизан остао без капитена Пантера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала