- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Утакмица са Словенијом кључна – победа је императив“

© AP Photo / Darko BandicНикола Миленковић
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
Пратите нас
Пред утакмицу са Словенијом, Никола Миленковић, српски репрезентативац, похвалио је наредног ривала, али истакао да ће се он и саиграчи потрудити да искористе све своје врлине јер је пред њима императив победе.
Никола Милнековић кратко се осврнуо на утакмицу са Енглеском и истакао да иако су он и саиграчи изгубили (1:0) сматра да су Србију представили на достојан начин.
„Био је изазов играти против Кејна, постигао је више од 50 голова, али не бих о индивидуалним стварима. Одиграли смо тимски, драго ми је што је одбрана била добра. Добро смо се враћали у пресинг и показали смо храброст, пожртвовање, амбицију и на достојан начин смо представљали нашу земљу. Треба да се максимално фокусирамо на утакмицу са Словенијом јер је кључна. Што више причамо о Енглеској, то ускраћујемо време за утакмицу са Словенијом која је битнија. Мислима смо у мечу са Словенијом и припремамо се на најбољи начин“, рекао је Миленковић на почетку конференције.
Упитан је српски фудбалер за Шешка и игру Словенаца, а иако има само речи хвале, верује да ће српски тим знати да искористи своје предности.
„Што се тиче Шешка, Словенија има сјајне појединце, а ако будемо играли као тим са много пожртвовања и трчања, много концентрације, даћемо све од себе да зауставимо било којег нападача. Они су јако добра екипа, дуго играју заједно, компактни су и моје мишљење је да ће утакмица против Словеније бити још тежа него против Енглеске. Они су били фаворити и било је лакше, а сада ће бити другачије јер је наш императив победе и неће бити лако. Морамо се спремати на најбољи могући начин и да искористимо што боље наше врлине. Имамо искуство из Русије, Катара и морамо то да искористимо у наредном мечу“, рекао је Миленковић.
Објаснио је и српски репрезентативац на шта ће посебно он и саиграчи морати да обрате пажњу.
„Сигурно да Словенија има сјајне појединце, екипа је веома компактна, много су опасни из контри и морамо да будемо концентрисани целу утакмицу и да се бранимо цео меч. Били смо углавном у ниској зони против Енглеске и бранили смо се, показали смо мало више респекта према њима него што је то било потребно. У другом полувремену смо приказивали веома добру игру и доминирали поседом“, објаснио је Миленковић.
Србија је током прве утакмице имала феноменалну подршку.
„Сигурно да подршка навијача нама много значи, играње за репрезентацију је велика част и желео бих да се захвалим на изванредној подршци против Енглеске, као и свима који су били крај малих екрана. То нам је дало снагу. Што се тиче термина меча, нема ту разлике, припремамо се исто, можда се више спава“, истакао је Миленковић.
Енглези после гола више нису били опасни као у првих 20 минута.
„Мислим да је била и наша заслуга, одиграли смо изванредно друго полувреме и Словенија ће бити тотално другачија утакмица и као што сам рекао, поучени искуством из Катара, морамо да будемо спремни за Словенију“, рекао српски фудбалер.
Са Фиорентином је играо финале Лиге конференције и верује да је тај успех утицао на његово самопоуздање.
„Сигурно да ми је финале Конференцијске лиге подигло самопоуздање, треба да верујемо у себе. Били смо љути због резултата и на крилима добре игре против Енглеске треба да наставимо и то ће бити једна од кључних утакмица у борби за пролазак групе“, рекао је Миленковић.
Добио је много похвала после меча са Енглеском, нарочито због начин на који се борио са Харијем Кејном.
„Тај меч против Кејна ми даје на самопоуздању и то је сатисфакција за уложен рад и труд свих ових година“, поручује српски репрезентативац.
Како каже амтосфера у тиму је сјајна. Упитан је и ко је спремнији, Тадић или Митровић, али га је то питање само насмејало.
„Проводимо време у гејминг соби и могу да кажем да неколико нас играмо Човече не љути се, ту су нови изазови. Ту је и теретана где у слободно време искористимо време за опоравак Попуњено је време и занимљиво је... Што се тиче тог другог питања, морате да питање њих, атмосфера је сјајна и показали смо против Енглеске да су момци дали све од себе и поднели су жртву. Гинуло се за наш дрес, атмосфера је заиста сјајна“, рекао је Миленковић.
Уколико селектор донесе одлуку да га остави на клупи Никола ће ту одлуку испоштовати.
„Фудбал је колективан спорт, сви смо у служби репрезентације и на истом задатку. То је одлука селектора и свако мора то да поштује, као што то поштује сваки фудбалер у репрезентацији“, рекао је Миленковић.
Како ће почети утакмица са Словенијом?
„Треба да наметнемо наш стил игре са јасним циљем, да учинимо све што је до нас да уведемо утакмицу на нашу воденицу и шта ми можемо, да искористимо наше врлине и њихове мане“, рекао је популарни Блеки.
Желео је Миленковић и да истакне један посебан податак.
„Има занимљив податак да смо највиши на Европском првенству и тај податак би требало да користимо на најбољи могући начин када су прекиди у питању. Вежбамо на тренинзима. Треба да користимо тај сегмент у игри и да будемо што опаснији када су у питању прекиди“, рекао је Миленковић.
За крај је упитан да прокоментаише реми Данске и Словеније (1:1).
„Резултат не мења ништа, морамо да будемо концентрисани само на нас и да верујемо у наш потенцијал, да будемо амбициозни и да будемо прави у једној од две најбитније утакмице у групи“, рекао је Никола Миленковић.
Србија и Словенија играју у четвртак од 15 часова.
Јегор Титов - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
ЕУРО 2024
Прослављени Рус поручује: „Навијам за Србију – Срби су наша браћа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала