- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Пикси најавио повратак Тадића – и поручио: „Верујем да можемо до победе“

© Фото : ФССАлександар Митровић и Драган Стојковић Пикси
Александар Митровић и Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Пред меч Србије и Словеније у другом колу групне фазе Европског првенства на конференцији за медије говорили су Драган Стојковић Пикси, селектор Србије и Александар Митровић, најбољи стрелац у историји репрезентације.
Драган Стојковић Пикси на почетку конференције најавио је промене у односу на утакмицу са Енглеском и истакао је да му ниеј важно који ће играч шутирати пенал.
„Нека шутне било ко, само нека га да, небитно је ко га шутне. Један или други. Најважније је да ставиш лопту у мрежу. Биће две промене у односу на утакмицу са Енглеском“, рекао је Пикси.
Селектор је нагласио да против Словеније планира Душана Тадића у стартној постави и потврдио је да се капитен репрезентације извинио због своје изјаве о томе да је најспремнији играч у тиму.
„Извињење, ништа специјално, можда је то вама интересантно. Рекао је шта је рекао, извинио се, идемо даље, најважнија је Словенија која је пред нама. Можете да га очекујете!“ рекао је селектор Стојковић.
Потом је причао о наредном противнику и о томе шта Орлови неће смети да дозволе.
„Они и да хоће да срљају, не могу, имају Шешка и Шпорара и играће дугим лоптама, једноставно не смемо да дозволимо да се јуримо са њима. Изузетно су организована и тврда екипа, систем није изненађење, мора да се обрати пажња на неке ствари. Ми смо разговарали о томе и имаћемо кратку видео-анализу, да играчи добију пуну информацију“, истакао је Пикси.
Како каже нема разлога да не буде оптимиста пред сусрет са Словенијом.
„Оптимиста сам, што не бих био, ми излазимо на терен да вас добијемо, свидело се то вама или не. Верујемо у наш тим и учинићемо да вас победимо. Нећемо ићи са размишљањем о неком другом резултату. Биће добра утакмица, сигурно, права атмосфера, пуно Словенаца и Срба на трибинама, верујем да ће заједно отићи после на пиво, па ко победи нека плати. Радујем се што играмо са Словенијом“, поручио је Стојковић.
Атмосфера је добра, а селектору смета само једно.
„Стално траже да се скенира, зато сам нервозан. Нема других проблема... Како уђем, скенирање, докле више!? Као да улазимо у НАСУ, а не стадион. Морамо да поштујемо правила“ рекао је Пикси.
Говорио је и о томе како ће мотивисати екипу.
„Они су увек мотивисани сем кад играју пријатељске утакмице, онда се тешко мотивишу. Уобичајена ситуација, одржите састанак, кажете им шта имате, они су свесни важности турнира и много је лепо бити овде. Ако ти се пружи шанса да урадиш нешто више, мораш то да искористиш. Момци су спремни, на тренингу је све било феноменално, биће у потпуности да одговоримо на изазов који се зове Словенија“, рекао је Стојковић.
О наредној утакмици потом је говорио и Александар Митровић.
„Сигурно да имају индивидуални квалитет и у нападу, где су Шешко и Шпорар, али мислим да неће бити изненађења. Ми све знамо о њима и они о нама. Неће ту бити никаквих изненађења са обе стране", рекао је Митровић.
Упитан је рекордер репрезентацију Србије по броју голова и да ли мисли да га се Словенци плаше?

„Било би лепо да постигнем гол, ја се надам. Играли смо два пута и обе утакмице смо били боља екипа“, поручио је Митровић.

Селектор је потом говорио о томе колико Орловима значи подршка коју имају са трибина.
„Подршка у сваком случају значи, видели сте и у Гелзенкирхену како је то било, хвала им на томе. Сутра ће такође бити велики број навијача и то је мотив за нас. Представља и једну одговорност. Имате одговорност и према некоме ко вас подржава, добро је да се репрезентација воли и подржава, боримо се да понашањем које имамо да будемо прави пример како се бори за своју земљу и како се игра за своје навијаче“, рекао је Пикси.
Циљ је победа, није важно са колико постигнутих голова.
„Голеада или чврста? Није битно, битно да се добије утакмица и да сатераш противника и увалиш му један, два, три... То није лако“, истиче селектор.
Нашалио се Стојковић на рачун браће Сергеја и Вање.
„Они су браћа, али се свађају сваког дана. Не воле се. То је невероватно, али су и даље у националном тиму. Све је сјајно, необично је имати браћу у државном тиму. Веома сам срећан што их обојицу имам у тиму, они су прави професионалци... Сергеј ће ускоро добити и друго дете. Добро је радио ове године. А надам се и да ће Вања исто“, рекао је Пикси.
Присетио се Европског првенства 2000. године.
„Проблем је што Србија нема мене данас, сећам се наравно, било је 0:3, па 3:3. Била је то једна од најлепших утакмица те године“, рекао је Пикси.
Поново се повела полемика о пеналу, а Митровићу је важно само да се тај пенал догоди, за остало ће чини се лако.
„Ја никада нисам одлучио ко ће шутирати, можда би требало да кажем", рекао је Пикси.
„Нек буде пенал, договорићемо се“, додао је Митровић.
Како је српски нападач прихватио измену у мечу са Енглеском?
„Нервоза на мом лицу? Мислим... Реците ми играча који воли да буде замењен. Кад је Европско првенство, то су битне утакмице, хоћеш да будеш на терену. Селектор доноси одлуке и кад сте играч све гледате из свог угла. Али, када се ставите у његову кожу, имате 25 играча. Био сам нервозан, охладио главу и смирио се“, рекао је Митровић.
На то је имао коментар селектор.
„Да смо водили, не би био нервозан“, додао је Стојковић.
Наставио је потом Митровић.
„Јесте, истина је.Можемо Тадић и ја да играмо затворених очију, показали смо то већ“, поручује фудбалер Ал Хилала.
Селектор је потом говорио о томе како је Душан Влаховић одиграо прву утакмицу.
„То је добар фудбалер који доста ради за тим и задовољан сам како игра. Наравно, чекамо да Митровић и Влаховић дају голове јер је то њихов посао, али некада није лако. Урадио је посао за тим и надам се да ће обојица наставити да стварају шансе“, рекао је Пикси.
Словенци Србију виде као фаворита.
„Нисмо, ви сте кренули супер, освојили сте бод... Што бисмо ми били фаворити? Биће тешка утакмица, ко год мислио да је Словенија лак противник, тај се вара. Они су мотивисани, јаки, Кек је сјајан тренер, играчи су одлични и може сваком да направи проблем. Са друге стране ми гледамо да победимо Словенију, то је спортски и људски размишљати, све радимо да вас победимо. Ако будете бољи, честитаћемо и идемо даље. Али, да ћемо вас ставити у проблем, немајте дилему“, рекао је селектор Стојковић.
„Биће тешка утакмица, али ја не бих био овде да не верујем. Верујем у моје момке да можемо до победе, то није никакво потцењивање Словеније“, поручује Пикси.
Шкотска Швајцарска
 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
ЕУРО 2024
Швајцарци и Шкоти поделили бодове: Албанија шокирала Хрватску – Немачка у осмини финала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала