- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Човек кога Србија мора да „ухапси“

© AFP 2023 / DAMIEN MEYERБењамин Шешко
Бењамин Шешко - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије пред собом има кључну утакмицу на Европском првенству, али и једно кључно питање у вези са њом које може да одреди и сам исход.
Србија је оставила одличан утисак против Енглеске, играла је фудбал, није стварала шансе, али их није ни дозвољавала и деловало је чак да је могла да остане и непоражена.
Неуспех минималним резултатом не представља велику штету за Србију, наруку иде и резултат прве утакмице у којој су Данска и Словенија освојиле по бод.
А сада следи Словенија...
Многи су потценили екипу некадашње југословенске републике и дали предност скандинавском представнику, али је било јасно о чему се ту ради чим је утакмица почела.
Данска јесте играчки квалитетнија, али на дуге стазе њена екипа има превише година и мањак снаге, што са Словенцима није случај.
Како је време одмицало Словенци су преузимали иницијативу и то им се исплатило јер су успели да изједначе за велики бод.
Одбрана Словеније је била на нивоу, гол је постигао леви бек, остали део тима се није прославио, али је у томе можда опасност за Србију.
Односно, опасност лежи у једном човеку.

Бењамин Шешко, један од најбољих младих нападача Европе провео је 89 минута на терену, није успео да се упише у стрелце, али није био ни далеко од тога.

Сјајни шпиц Салцбурга је у неколико наврата показао колико је брз, окретан, спретан и спреман да у кратком периоду пронађе себи позицију за топовски ударац.
Пуком срећном један његов пројектил није завршио у мрежи Данаца, а луксуз да то проба још једном Србија себи не сме да дозволи.
Чињеница да се није уписао у стрелце даће му додатни мотив против Србије која ће морати да буде спремна да му стане на црту.
Пре свих, то ће морати да уради Никола Миленковић, промовисан у централног бека у мечу против Енглеске где је у џеп ставио једног од најбољих нападача света Харија Кејна.
Али, на Шешка ће морати да пазе и везисти, Немања Гудељ треба да се искупи за катастрофалну грешку код првог и јединог гола Енглеске, али ће морати и да пази јер има један жути картон.
Све у свему, Србија не сме да заспи када Шешко добије лопту јер би могла сурово да буде кажњена.
Дуел између Србије и Словеније игра се 20. јуна од 15 часова.
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2024
ЕУРО 2024
„Утакмица са Словенијом кључна – победа је императив“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала