- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Пажљиво прочитајте!“: Лавров навео ко би могао бити против споразума Москве и Пјонгјанга

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Ким Џонг Ун
Владимир Путин и Ким Џонг Ун - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Против 4. члана о помоћи у случају агресије Споразума о свеобухватном стратешком партнерству између Москве и Пјонгјанга могу бити само они који ту агресију планирају на неку од земаља, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров за „Први канал“.
„Ако неко доводи у питање законитост ове клаузуле, треба пажљиво да је прочита. У њој се наводи да ће у случају агресије на једну од страна, друга страна пружити сву неопходну помоћ у складу са чланом 51 Повеље УН и националним законодавством Русије и Северне Кореје. Ако неко у томе види неке противправне тежње, против овог члана могу да приговарају само они који планирају агресију на Северну Кореју или Руску Федерацију“, истакао је Лавров.
Русија и Северна Кореја потписале су нови међудржавни Споразум о свеобухватном стратешком партнерству којим се постављају обимни задаци и смернице за продубљивање руско-корејских веза на дужи рок. Споразум о свеобухватном стратешком партнерству предвиђа, између осталог, помоћ у случају агресије на једног од потписника документа.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала