- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакуларни преокрет Србије за корак ближе Олимпијским играма

© AP Photo / Bruna PradoМиран Кујунџић
Миран Кујунџић - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Одбојкаши Србије савладали су Кубу у првом мечу треће уједно и последње недеље Лиге нација резултатом 3:2 (22:25, 21:25, 25:16, 25:21, 15:12). Ова победа од велике је важности за српски тим јер може да се испостави као једна од кључних за пласман на Олимпијске игре.
Лоше су српски одбојкаши ушли у меч, за кратко време већ су били у заостатку од четири поена, али су се исто тако брзо и вратили у игру. Међутим, одбојкаши Кубе успевали су да врате предност коју су чували до самог краја сета.
Било је наговештаја да би могло да се деси чудо јер противници нису користили сет лопте, а Србија је везала четири поена, међутим Куба користи шансу и стиже до предности.
У другом сету било је далеко неизвесније, предност су на моменте имале обе екипе, а често је било изједначено. Поново је одлука пала у самој завршници и поново су тада посустали српски одбојкаши.
Потпуно другачије лице Србије виђено је у трећем сету. Српски одбојкаши чували су стечену предност и на крају изузетно убедљиво освојили сет.
Оно што је било важно јесте да српски тим сачува тај ритам што и јесу учинили. Енергија је била далеко боља, боље је функционисао и сервис и то је Србији донело изједначење.
У драматичном петом сету Кубанци су претили и у једном тренутку је деловало да ће успети да преломе у своју корист, поготово после поена који су изборили након спасавања лопте бацањем у публику.
На 12:12 фантастичан блок извео је Кујунџић и Србија је са везана три поена успела да избори изузетно важну победу.
Најбољи појединац у српском тиму био је Лубурић са 21 поеном, а пратио га је Кујунџић са 15 поена. У селекцији Кубе истакао се Лопез Кастро.
Наредни меч Србија игра против Турске.
Шкотска Швајцарска
 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
ЕУРО 2024
Швајцарци и Шкоти поделили бодове: Албанија шокирала Хрватску – Немачка у осмини финала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала