- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Дарко Ковачевић за Спутњик: Тадић је лидер – да „газимо“ и „мељемо“ против Словеније

© Sputnik / Лола ЂорђевићКапитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић
Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Прослављени југословенски фудбалер Дарко Ковачевић причао је у интервјуу за Спутњик о најави меча са Словенцима који би могао да буде бити ил' не бити за Орлове, као и о „сукобу“ на релацији Пикси – Тадић. За бившег аса Јувентуса, Лација, Црвене звезде, Душан је лидер и то ће показати већ у првом наредном мечу.
Дарко Ковачевић, спортски директор Олимпијакоса, који је својевремено исту функцију обављао у Фудбалском савезу Србије, помно из Атине прати дешавања на Европском првенству. За Спутњик је анализирао меч Србије са Енглеском, неизбежна тема био је капитен Душан Тадић, који је вруће главе само рекао шта му је лежало у том тренутку на срцу, да би причао и о наредном изазову Орлова - Словенцима.
Како си видео меч са Енглезима, и реакцију Тадића, који се после извинио селектору и екипи, потврда да је, ипак, добра атмосфера?
„Ја мислим да је Тадић прави капитен. Мислим да је то рекао из срца. Не треба да му се узме за зло, нападају га људи. То се на шпанском каће - Малдад! Без лоше намере, ништа лоше та изјава. Протумачили су је другачије, злонамерници, који ту стоје да коментаришу. Моја нека процена, ко зна Дућу, зна да је прави вођа и прави капитен. Погледајте само његове реакције током меча са Енглезима. Био је десна рука Пиксију, подржавао је момке и скакао је. Нема зле намере! Нема шта да се изглади са селектором, Пикси је прошао кроз то као играч и ето рекао је да га враћа за Словенце у прву поставу, то је сјајна ствар“.
© Фото : Фудбалски савез СрбијеДарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС
Влаховић и Митровић су показали да могу заједно? Подсећају на тебе и Милошевића?
– Мислим да су и они свесни када играју двојица да мора више да се трчи, то је једноставно. Ако један остане други мора да трчи. Играли су добро, али првих 20-25 минута било је превеликог респекта, једноставно смо можда могли да их нападнемо горе много раније. Видели смо то у другом полувремену. Могли смо и бод да извучео док смо то схватили. Да смо изашли од почетка, онако као што смо играли друго полувреме.
Како против Словеније? Можда и пресудни меч?
– Ја сам био увек оптимиста. Мислим да ће бити сасвим други тип утакмице. Напашћемо Словенце, озбиљна су тимска екипа, имају добре играче. Знају да се бране, знају из контре да угрозе противнички гол, али мислим да смо бољи. Знамо Јана Облака, о њему не треба трошити речи, један од пет најбољих голмана у Европи. Јесам, оптимиста сам да можемо да решимо. Биће тешко. Треба да дамо свој максимум, као друго полувреме против Енглеза. Треба да се трчи, да 'газимо', да мељемо.
Да ли су те Хрвати непријатно изненадили, практчно су пред испадањем после (к)икса са Албанцима (2:2)?
– Из такмичења у такмичење Европско и Светско, доста дуго су у врху, баш због тога имају шансе и даље. Данас фудбал ако не трчиш и ако не дајеш максимум, тешко је победити било кога. Ако ти још рано дају гол, тешко је јурити резултат. Могу они да се врате против Италијана.
Ко те је пријатно изненадио од играча?
– Допада ми се Арда Гулер из Реал Мадрида, ту је и Консеисао из Португалије. Страшни таленти. Некада су то били Меси и Роналдо, сада причамо о таласу нових младих играча који долазе. Поменуо бих и малог Илића, који је против Енглеза показао да не преза од тога ко је с друге стране, завршио је интервју за Спутњик легендарни Дарко Ковачевић, спортски директор Олимпијакоса.
Аугзбург - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
ЕУРО 2024
Перина рабона: Орлови рано одлетели!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала