- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Перина рабона: Орлови рано одлетели!

© Sputnik / Петар МиловановићАугзбург
Аугзбург - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Упустио сам се у авантуру звану Европско првенство. Сео у свог „Пежоа“ и запуцао равно у поноћ са ујаком, братом и зетом, тачно 1.147 километара од Новог Београда до Аугзбурга.
Отелисмо се, али стигосмо!
Живи и здрави, што је најважније.
Хвала нашем пријатељу, другу, куму и брату Атому, што нам је омогућио предах у његовом Бечу, где смо „напунили батерије“ и наставили путешествије ка епицентру фудбалске грознице.
Коначно, када смо стигли „радио“ је позив на релацији Аугзбург – Атина, брзински интервју са нашим спољним сарадником Дарком Ковачевићем, који ћете моћи да читате у току дана на страницама Спутњик спорта, а онда сам брзински ошацовао град и уверио се у причу о „граду духова“.
Аугзбург је од Минхена, у ком ће Србија одиграти други меч на ЕП против Словеније (четвртак, 15), удаљен око 80ак километара, али у њему једва да стичете утисак да је Немачка домаћин Европског првенства.
© Sputnik / Петар МиловановићНемачка
Немачка - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Немачка
Све је затворено, већ око 18-19 часова, а дан је овде, па брат брату до 22 сата.
Тек када трамвајем „кецом“ стигнете до центра „Мориц плаца“ стичете утисак да се нешто дешава. Немци су славили победу над Мађарима (2:0) и пласман у осмину финала, док ће наши северни суседи по свој прилици бити први који ће „спаковати кофере“ и кренути кући.
Потрајали су Собослај и нека нова „мађарска лака коњица“ као и „кебаб“ који су Града, Пеца и Вук смазали, онако исцрпљени од пута.
Заостајао сам вечито за њима, у намери да ми нешто не промакне, али ништа битно није се дешавало.
© Sputnik / Петар МиловановићАлбанке
Албанке  - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Албанке
Сретосмо неколико Албанки у мајицама и дресовима, било је и „шаховница“ по граду, али ми је пустош оставио најјачи утисак, бар на ту прву лопту.
Прошао сам и поред хотела „Максимилијана“ ушушканом у самом срцу Аугзбурга, и то је дом наших Орлова.
© Sputnik / Петар МиловановићХотел Орлови
Хотел Орлови - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Хотел Орлови
Празно гнездо – очекивано!
Пре него што смо стигли, одлетели су Пикси и Орлови за Минхен, где ће у четвртак од 15 сати бити против Словенаца, бити најбитнију битку за о(п)станак на Европском првенству.
Колико сам стигао да видим и да прочитам, Пикси и Тадић су изгладили несугласице, ако се оно што се десило после Енглеза, уопште тако и може назвати.
Капитен ће с десетком на леђима дириговати српском фудбалском војском на култној Алијанц арени, а како ће се све завршити, знаћемо око 17 сати.
А до тада, сутра је нови дан трудићу се да „уловим“ нешто занимљиво у „граду духова“.
Шкотска Швајцарска
 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
ЕУРО 2024
Швајцарци и Шкоти поделили бодове: Албанија шокирала Хрватску – Немачка у осмини финала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала