- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: САД ће преусмерити системе „патриот“ намењене Европи за испоруке Украјини

© AP Photo / Czarek SokolowskiРакетни систем Патриот
Ракетни систем Патриот - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће обуставити реализацију свих поруџбина других земаља ПВО система „патриот“ и уместо тога преусмериће их Украјини, пише „Фајненшел тајмс“, позивајући се на сопствене изворе.
„Америчке власти намеравају да обуставе све отворене поруџбине система противваздушне одбране 'патриот' док Украјина не буде имала довољно за заштиту. Системи намењени другим земљама биће преусмерени да помогну Кијеву да заштити градове и инфраструктуру од виталног значаја“, пише лист.
Према медијским информацијама, међу тим земљама су Пољска, Немачка, Шпанија и Румунија.
У међувремену, позивајући се на сарадника канцеларије јужнокорејског председника, агенција „Јонхап“ пренела је да Јужна Кореја намерава ревидира питање испорука оружја Украјини.
Агенција наводи да је његова изјава дата у светлу закључења Споразума о свеобухватном стратешком партнерству Русије и Северне Кореје.
Јужна Кореја је раније пружала хуманитарну помоћ Украјини, испоручивала је војне предмете који нису убојити, али не и оружје. Јужнокорејски председник Јун Сук Јул рекао је почетком маја да се његова земља придржава принципа да Украјини не испоручује убојито оружје.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала