- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Какве су шансе Орлова да прођу даље? Тражиће се победа против Данске

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Србија је дала гол у 95. минуту против Словеније и тако је задржала реалне шансе да се пласира у наредну рунду Европског првенства. Али, колике су тачно шансе?
Пре свега треба рећи да Србија може да прође даље као другопласирани тим у групи или ако буде међу четири најбоље трећепласиране екипе од укупно шест група.

Евентуалном победом над Данском Србија би стигла до укупно четири бода и самим тим практично обезбедила да се нађе међу најбољим (4/6) трећепласираним екипама.

Победа Србије над Данском у последњем колу, уз победу Енглеске или реми против Словеније, донели би Орловима другу позицију и пролазак у осмину-финала па би и на тај начин Орлови прошли у осмину финала.
Дакле, Србија мора на победу против Данаца.
У случају ремија против Данске, Данци би дошли на три бода, Енглези су већ испред, имају четири и пред дуел са Словенцима, па би Србија у случају ремија била на два и не би могла до друге позиције у групи.
Ако Србија буде одиграла нерешено са Данцима, онда ће морати да се нада да ће Словенија изгубити са више од једног гола разлике од Енглеске, како би била испред њих на табели. Али онда следи виша математика, јер ће морати да рачуна да барем још две селекције које ће завршити на трећем месту имају два или мање бодова уз гору гол-разлику од Орлова. Не делује превише реално.
Тренутно је Енглеска прва са четири бода и тиме је практично осигурала пролаз, не и прво место, Данска и Словенија имају по два, док је Србија на зачељу са бодом.
Иначе, уколико тимови буду изједначени, прво се гледа међусобни скор, потом гол-разлика, а онда и број постигнутих голова.
Уколико Србија буде изгубила од Данске, остаће на последњем месту и изгубиће све наде за пласман даље.
Standings provided by Sofascore
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
ЕУРО 2024
Јовић нас сачувао „у животу“ – гол у 95. минуту за спас Орлова!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала