- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Сергеј је и даље у „бразилској школи“

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаСергеј Милинковић Савић
Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Шокиран је био селектор фудбалера Србије Драган Стојковић када је на Мундијалу у Катару добио податак да су његови изабраници претрчали више од Бразила и глатко изгубили упркос таквом перформансу. Улудо трчање је нешто чиме се у првој утакмици истакао Сергеј Милинковић-Савић.
Годинама уназад Србија чека да види ту Сергејеву магију о којој се распреда такође годинама и која је процењивана на стотину милиона евра. Јесте, савршено је боцнуо лопту против Норвежана на гостујућем терену већ у давној ери селекторовања Љубише Тумбаковића, али да ли је то довољно?
Није, одговор је јасан. Није довољно ни највише трчати, јасно је и то после плеса Бразилаца који нисмо успели да спречимо упркос великој агилности.
Нисмо успели да зауставимо ни Енглезе на старту Европског првенства, селектор Драган Стојковић је жртвовао капитена Душана Тадића, оставио га на клупи да би дао шансу млађим асовима, Сергеју и Душану Влаховићу. И погрешио је.
Игра двојице момака била је далеко испод нивоа неопходног за репрезентативни успех, превише су гледали у себе и своје активности, а чини се да је популарни СМС предњачио у томе.
У небројано пута је иницирао потпуно бизарне контакте са саиграчима у којима им је готово одузимао и отимао лопте, спречавао их да крену где су пошли и да пробају да створе неку акцију.
И у том грму лежи зец Сергејевих рекордних 13,9 претрчаних километара у првом колу Европског првенства – нико од фудбалера осталих екипа му није ни близу.
Али, чему све то када нема резултата? Тог фамозног завршног паса, луцидног додавања који ће изненадити све на терену и трибинама и испред малих екрана?
Трка ради трке, да се каже да се нешто ради и да се у нечему учествује, на некакав начин, није довољна, Сергеј више није толико млад и крајње би време било да се појави у дресу Србије као човек спреман да оправда свој надимак из Италије где га је јавност, у игри речи, назвала водником екипе.
Не само да Сергеј није водио екипу, већ ју је гурао уназад, изнова и изнова покушавајући да у свом лежерном ритму направи промену, али то једноставно тако није могуће.
Нова шанса за Сергеја биће дуел са Словенијом, али не би било неочекивано да селектор одлучи да га мало охлади и смести на клупу за почетак утакмице, чисто да се зна да незаменљиви не постоје и да се за сваки тренутак на терену треба борити, а потом га и безрезервно поштовати.
Аугзбург - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
ЕУРО 2024
Перина рабона: Орлови рано одлетели!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала