- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ иде у Албанију: Трагичар је постао херој и заслужио признање

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Од трагичара до хероја, то је Клаус Ђасула био за Албанију на утакмици против Хрватске. Упркос аутоголу успео је да поправи утисак и касније донесе бод својој репрезентацији, а због добре партије је према мишљењу легендарног Драгослава Степановића Степија заслужио „Златни брк“.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Шкотска Швајцарска
 - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
ЕУРО 2024
Швајцарци и Шкоти поделили бодове: Албанија шокирала Хрватску – Немачка у осмини финала
Албанци су повели већ у 11. минуту голом Лачија у мечу против Хрватске и ту предност чували су све до 74. минута када је гол за изједначење постигао Андреј Крамарић. За само 120 секунди догодио се потпуни преокрет.
У 76. минуту неспретан је био Клаус Ђасула који је аутоголм Хрватима поклонио предност. Међутим, када се чинило да ће фудбалери Хрватске освојити сва три бода, Ђасула је улогу трагичара заменио улогом хероја.
У надокнади времена затресао је мрежу за 2:2 и тако донео бод наде својој репрезентацији што је било довољно да освоји Златни брк.
„Ђасула је постигао одлучујујћи гол за 2:2. Играч који је одавно у Немачкој, плејмејкер у различитим клубовима врло успешан, технички одличан“, навео је легендарни Степи.
Није само он оставио добар утисак на Степија, већ и комплетна репрезентација Албаније која је претходно изгубила против Италије резултатом 2:1.
„На свим великим такмичењима се појави једна екипа која ја изненађење. Мислим да после ове две утакмице екипа Албаније може да буде право изненађење на Европском Шампионату и у њој су играчи који имају посебне квалитете. Видели смо на утакмицама које је играла Албанија“, додао је Степи.
Ситуација у групи Б је компликована и за Албанце и за Хрвате. Имају по пораз и реми, а чекају их мечеви са Шпанијом односно Италијом у наредном голу.
Албанија Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
ЕУРО 2024
ФСС тражи казну због скандалозних повика Албанаца и Хрвата „Убиј Србина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала