- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан: Европски воз иде у рат – Мађари неће бити у њему

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Уђи у базу фотографијаМађарски премијер Виктор Орбан
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Западне земље се приближавају линији фронта и непосредно се мешају у сукоб у Украјини, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан за радио „Кошут“.
У таквој ситуацији Мађарска неће учествовати у мисији НАТО-а у Украјини, нити ће обезбедити војску, оружје или финансијска средства у ту сврху, поручио је Орбан.

„Европски воз иде у рат. Ако је наша Влада подржала народ на изборима за Европски парламент, могу да повучем кочницу, воз ће стати и Мађари ће моћи да сиђу са воза“, рекао је Орбан.

Према његовим речима, „ако се звезде поклопе, успеће да убеде и машиновођу и нико неће ићи даље“.
„Остварили смо минимални циљ, договорио сам се са генералним секретаром НАТО-а, Мађарска ће сићи ​​са воза. НАТО ће имати војну мисију у Украјини, али Мађарска неће у томе учествовати ни са оружјем, ни новцем, ни војском“, додао је Орбан.
Сада само бивши амерички председник Доналд Трамп може да заустави тај воз, уколико се врати у Белу кућу након избора у новембру, закључио је премијер.

Покушаји да се победи Русија – безнадежни

„Ситуација изгледа тако да западни свет жели да победи Русију уз помоћ Немачке, под руководством Сједињених Америчких Држава. Мислим да је то безнадежно“, оценио је Орбан.
Он је навео да је главни узрок сукоба у Украјини намера Кијева да уђе у НАТО.
„На крају крајева, питање се састоји у томе да ли ће Украјина постати чланица НАТО-а или не. Хоће ли бити застава НАТО-а или руска застава бити изнад Севастопоља – луке на Црном мору? Руси кажу да се сада тамо вијори руска застава и не желе да је замене заставом НАТО-а, нити да живе близу граница Украјине коју је НАТО у потпуности наоружао најновијим врстама оружја и војском“, закључио је мађарски премијер.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала