- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбојкаши Србије иду ка Олимпијским играма – још једна победа после преокрета

© AP Photo / Bruna PradoМиран Кујунџић
Миран Кујунџић - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
Пратите нас
Одбојкаши Србије победили су селекцију Турске у другом мечу треће недеље Лиге нација резултатом 3:1 (20:25, 25:19, 25:23, 25:21) и тако се додатно приближили одласку на Олимпијске игре.
После важне победе над Кубом, српским одбојкашима било је потребно ново добро издање против Турске, али није почело добро.
Србија је готово током целог сета била у заостатку, у једном моменту чак и седам поена предности имали су труски одбојкаши који су без великих проблема освојили први сет.
Турбулентан је био други сет, Лубурић је добио црвени картон због расправе, а потом је Немања Јововић добио зелени за фер-плеј јер је признао да га је лопта у блоку качила по прстима.
Српски одбојкаши били су далеко бољи у другом сету, неупоредиво са игром из првог сета и фуриозно су стигли до изједначења.
У трећи сет одбојкаши Србије ушли су пуни самопоуздања, повели су 4:0, касније и 7:1 и деловало је да ће до овог сета доћи још лакше. Међутим, у самој завршници турски одбојкаши су успели да изједначе па је тако постало драматично.
Србија је после те мање драме ипак повела.
Није било лако у четвртом сету јер Турци никако нису попуштали, али када је Србија преломила и стекла предност ту предност је и задржала до самог краја.
До краја турнира Србију чекају дуели са Пољском и Италијом.
Француска Холандија - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
ЕУРО 2024
Французи и Холанђани сервирали први „кромпир“ на ЕП – Аустрија боља од Пољске, Украјина од Словачке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала