- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Селектор Данске пред меч са Србијом: Волео бих треће место

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISДанци славе гол за изједначење против Енглеске
Данци славе гол за изједначење против Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Фудбалери Србије у уторак против Данске играју кључну утакмицу на Европском првенству. За пролаз даље Орловима је неопходна победа, док би Данци могли да се радује и после ремија. Пред сусрет са Србијом, Каспер Хјумланд, селектор Данске, истакао је да би волео да његова екипа буде трећа у групи.
Репрезентација Србије са једним бодом тренутно заузима последње место на табели у групи Ц, док су Енглези први са четири бода, а Данци и Словенци имају по два.
Иако могу да се боре за друго место, Данци већ праве калкулације за наставак такмичења и желе пролаз даље са треће позиције како не би морали одмах да се сусретну са Немачком.
„Ако бих сада морао да бирам, боље је треће место. Добијемо додатно време за одмор и избегнемо Немачку. Заиста бих волео да се суочимо са њима у Дортмунду, било би забавно, али треће место није 'луд' сценарио. И даље наилазите на одличан квалитет, али се дуже опорављате“, рекао је Каспер Хјумланд.
Међутим, селектор Данске не крије да би волео победу против Србије.
„Волели бисмо да добијемо Србију и будемо други, али ако завршимо као трећи није нам ништа горе с обзиром на то да можемо да се пласирамо у осмину финала“, рекао је селектор Данске.
Изнео је детаљну рачуницу.
„Мислим да би нам реми урадио посао, али не желимо да играмо на то. Морамо да изађемо и добијемо утакмицу. Верујем да ће Енглеска победити Словенију и да ће три бода бити довољна да освојимо другу позицију. Али исто тако мислим да са три поена и неутралном гол-разликом можемо да одемо даље као трећи“, закључио је Хјумланд.
Орлови би можда калкулације Данаца могли да искористе и казне.
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
ЕУРО 2024
Перина рабона: Децо, где сте се изгубили?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала