- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Словенија може да се узда у „ратника“ Луку – „Играће за репрезентацију докле год стоји на ногама“

© Фото : ФИБАЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Лука Дончић, звезда Даласа, играће за репрезентацију Словеније у квалификацијама за Олимпијске игре, уверен је Нико Херисон, генерални менаџер Маверикса.
Питање играња Луке Дончича за репрезентацију готово се никад не поставља, јер се словеначки ас увек свим силама труди да обуче национални дрес.
То ће вероватно бити случај и овог лета упркос томе што је Лука повређен и упркос томе што је уморан од НБА финала.
„Вероватно је то једна од његових највећих радости. Рекао бих да докле год може да хода да ће да игра за репрезентацију“, рекао је Нико Харисон о Дончићевом игрању за Словеније.
Морао је Лука током финалне серије са Бостона да прима блокаде против болова због напорне сезоне и играња са повредама, али то га очигледно неће спречити у томе да помогне Словенији да оде на Олимпијске игре.
„Ми не бисмо били овде без Луке и морате то да схватите. Исто тако нећемо успети да дођемо тамо где желимо без Дончићеве најбоље верзије. После треће утакмице све је било на његовим плећима, критиковали су га жестоко. Са свим тим се изборио, видели сте четврту утакмицу, показао је карактер победника. Спреман је да се бори са свим изазовима и биће само бољи“, рекао је генерални менаџер Даласа.
Објаснио је Харисон и то да се словеначки ас понаша као прави ратник.
„Има само 25 година, играо је велико финале и видео шта мора да уради још, шта треба да побољша. Биће сигурно бољи. Мучио се, био је у боловима, али он је ратник. Игра кроз бол и повреде. Једноставно, то је Лука. Воли да игра“, закључио је Херисон.
Словенци ће визу за Олимпијске игре покушати да изборе на турниру у Грчкој где ће им противници бити домаћин, Хрватска, Нови Зеланд, Египат и Доминикана, а само победник путује у Париз.
Данци славе гол за изједначење против Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
ЕУРО 2024
Селектор Данске пред меч са Србијом: Волео бих треће место
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала