- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Руси кажњавају Албанца који је вређао Србе

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNМирљинд Даку
Мирљинд Даку - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Мирљинд Даку, албански фудбалер, кажњен је од стране руског Рубина у ком игра, због вређања Срба и Македонаца после меча Албаније и Хрватске на Европском првенству.
По завршетку утакмице Албаније и Словеније Мирљинд Даку узео је мегафон и испред навијача почео да пева увредљиве песме на рачун Србије и Северне Македоније.
Рубин из Казања у коме албански фудбалер игра одмах је реаговао и казнио га.
„Нападач Мирљинд Даку је после утакмице Европског првенства 2024. за селекцију Албаније против Хрватске упутио увредљиве повике. Наш клуб препознаје одговорност за насталу ситуацију. ФК Рубин представља мултинационални тим и увек се придржава принципа поштовања и једнакости, категорички осуђујући све облике дискриминације и увреда на националној, верској или расној основи. По повратку у клуб, фудбалер ће бити подвргнут дисциплинским и финансијским санкцијама. Такође ће бити одржан информативни разговор са свим играчима клуба како би се избегли слични инциденти у будућности“, пише у саопштењу руског клуба.
Даку је фудбалер рођен у Гњилану, а на леђима поносно носи тетоважу припадника такозване Ослободилачке војске Косова. Један кратак период и је наступао за репрезентацију лажне државе Косово.
Подсетимо, на мечу Албаније и Хрватске чуло се и скандалозно скандирање „Убиј Србина“ због чега је УЕФА покренула истрагу.
Данци славе гол за изједначење против Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
ЕУРО 2024
Селектор Данске пред меч са Србијом: Волео бих треће место
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала