- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ иде код неприметног Француза – „Увек је тамо где је опасно“

© AFP 2023 / FRANCK FIFEНголо Канте
Нголо Канте - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Можда утакмица Француске и Холандије није оправдала очекивања, али Нголо Канте не само да је оправдао већ је очекивања успео још једном да надмаши. Француски репрезентативац најбољи је играч меча према мишљењу УЕФА, али и према мишљењу Драгослава Степановића Степија који му је доделио „Златни брк“.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Француска Холандија - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
ЕУРО 2024
Французи и Холанђани сервирали први „кромпир“ на ЕП – Аустрија боља од Пољске, Украјина од Словачке
Неочекивано на утакмици Француза и Холанђана нисмо видели ниједан гол, осим поготка Ћавија Симонса који је поништен, али могло је да их буде много када је реч о репрезентацији Француске и то због само једног фудбалера.
Нголо Канте одиграо је нову фантастичну утакмицу на Европском првенству и заслужено је понео признање „Златни брк“.
„Једини играч кога не примећујеш, али тамо где је опасно увек је ту. Подједнако добар у офанзиви и дефанзиви, неприметни Нголо Канте“, објаснио је кратко и јасно двој одабир легендарни Драгослав Степановић Степи.
Француски репрезентативац од УЕФА је добио признање за најбољег играча меча и после утакмице са Пољском, а сада је и други пут заслужено понео ласкаву титулу.
Покушао је Канте све што је било до њега како би Француска стигла до предности у мечу са Холђанима, али Гризман није успевао да затресе мрежу иако је имао неколико одличних прилика.
Имао је 89 одсто тачних додавања, био је на правом месту да блокира један шут, креирао је шансе и још једном показао колико је врхунски фудбалски мајстор.
Очекивано или не, Канте је на добром путу да буде један од најбољих играча овог Европског првенства.
Уругвајски фудбалер Дијего Форлан на жребу за СП 2018. - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
СПОРТ
Прослављени уругвајски фудбалер постао непобедив тенисер – Дијегова чудесна прича /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала