- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

РХМЗ: У наредна два сата грмљавинске непогоде захватиће делове Србије

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Муња – илустрација
Муња – илустрација  - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
У наредна два сата у јужним, југоисточним и источним пределима Србије могући су локални пљускови са грмљавином, који ће у Расинском, Нишком и Топличком округу бити израженији, најавио је Републички хидрометеоролошки завод.
И у југозападним и западним пределима Србије, као и понегде у Шумадији, у наредна два сата очекују се местимично киша и краткотрајни пљускови.
До краја месеца задржаће се нестабилно време, са честом појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром, сутра са већом вероватноћом појаве на југозападу и југу Србије, а од уторка поново и у осталим крајевима, наводи РХМЗ на свом сајту.
За конкретне локације РХМЗ ће објавити хитна упозорења један до два часа унапред.
РХМЗ упозорава на могућност грмљавинских непогода до уторка на подручју Београда.
У Београду ће до краја месеца бити топло, нестабилно и спарно, са локалним пљусковима и грмљавином који у појединим деловима града поново могу бити интензивнији уз град и олујни ветар.
Наранџасти метеоаларм услед ризика од појаве непогода прелиминарно је издат и за подручје Београда, а за конректне локације РХМЗ ће издавати хитна упозорења један до два часа унапред.

Невреме с градом у Пријепољу и Прибоју, нанета штета на пољопривредним културама

Невреме праћено јаком кишом и градом захватило је данас општине Пријепоље и Прибој и нанело штету на пољопривредним културама и на појединим објектима и аутомобилима.
Мештани Пријепоља наводе да на подручју те општине јака киша, која је почела око 17 часова, готово без престанка пада већ два сата.
"Повремено наилази и ситнији град који наноси штету, првенствено малини која је стигла за бербу. На срећу у Пријепољу нема штете на аутомобилима, али у Прибоју има и оштећених шофершајбни, али и кровова кућа”, рекао је за Танјуг мештанин Пријепоља.
Обилна киша која је пала у кратком временском периоду довела је и до покретања одрона дуж магистрале од Бистрице према Пријепољу али и према Прибоју на другој страни.
Град - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
ЕКОНОМИЈА
Невреме највише штете нанело Осечини, пољопривредници ће добити помоћ државе
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала