- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Замислите да Русија нападне плажу на Флориди“: Из америчког Конгреса осуде за ракетирање Крима

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда Капитола у Вашингтону
Зграда Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Не би смело да буде напада попут оног који је у недељу изведен америчким пројектилима „атакамс“ на цивиле у Севастопољу, изјавила је посланик Представничког дома америчког Конгреса Марџори Тејлор Грин.
„Тако нешто не би требало да се догађа. Замислите да Русија, користећи руски сателит, употреби касетну муницију за напад на плажу на Флориди. Једина граница коју америчке Оружане снаге треба да штите је наша сопствена граница, а према Уставу савезна влада треба да заштити државе“, написала је она на друштвеним мрежама.
Кијев је 23. јуна извео ракетни напад на Севастопољ са пет тактичких ракета „атакамс“ са касетним бојевим главама. Руски системи противваздушне одбране пресрели су четири ракета, док је пета експлодирала у ваздуху, што је довело до жртава међу цивилима. Губернатор Севастопоља Михаил Развожајев саопштио је да су у нападу погинуле четири особе, од којих двоје деце, а да је више од 150 рањено.
У Севастопољу и на Криму је 24. јун проглашен даном жалости. Руски председник Владимир Путин изразио је саучешће становницима Севастопоља.
Атакамс - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
РУСИЈА
Намеран злочиначки чин: Нападом на Севастопољ Кијев жели да повећа спиралу насиља
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала