Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о извозу српске муниције: Трикови страних служби

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић одбацио је наводе које је објавио Фајненшел Тајмс да Србија наводно продаје оружје Украјини рекавши да је оружје продато другим земљама са којима Србија има уговор.
„Желим да укажем на трикове којима се користе стране службе и поједини политичари. Свакога дана сам оптужен да сам Путинов пијун, лутак... А онда кажу : Није Вучић продао Украјини оружјем, већ неком другом Шпанији на пример, али је то оружје завршило у Украјини. Тада очекујете да ће они да кажу - честитамо, Србија нас је послушала. Не, они кажу - Путине, погледај шта ти је Вучић урадио", рекао је председник.
Двоструки циљ је у питању, додао је, није циљ да њега нападне Песков који је, како је рекао нормалан и паметан човек, рационалан и интелектуалац ког не могу да варају "игрицама разних служби" и рекао да зато није реаговао.
"Јуче се узнемирио министар одбране Братислав Гашић, хтео је да изда саопштење, рекао сам - смирите се, не морате на све да одговарате. За шта се правдате? За то што обезбеђујемо најнормалнији посао нашој наменској индустрији?", рекао је Вучић.
Подсетио је на то да је Србија са Азербејџаном потписала уговор на више од 400 милиона, када је у питању оружје и да су неки и то замерали.
"То што је сад помама, што сви хоће оружје, лепо што хоће, ми сад можемо да развијамо нашу наменску индустрију", рекао је Вучић.
Он је рекао да су постојали покушаји да се убаце ГПС уређаји у гранате и ракете, преко појединих радника у нашим фабрикама.
"Што раде страни агенти, не би ли покушали да тобоже преко својих истраживачких агенција нам докажу где шта и како ми то радимо. И сада ми морамо да хапсимо наше људе, који за неку цркавицу од 2.000 евра на годишњем нивоу, могу да изгубе не посао него и слободу, хоћете да причам шта све раде против ове земље?", рекао је Вучић.
Он је додао да су неки хтели да униште Крушик, Слободу и Лучане који су стуб система наше наменске индустрије.
"Па каже онда - не дамо да се приватизује, прво - ниси ти ту да мислиш хоће ли нешто да се приватизује или не, јер је радничко самоуправљање давно заустављено, осим у главама највећег дела наших људи који мисле да имају право на то. Власник одлучује о томе шта ће да ради, а ево да вас обавестим кад већ питате представнике власника - нећемо никада да продамо било шта преко 40 одсто. Да ли ћемо да идемо на докапитализацију, видећемо, ако нам буде потребно", рекао је председник.
Докапитализација, додао је, само да бисмо могли да убрзамо и да зарађујемо више и да бисмо могли да убацимо што је могуће више ракета и граната у сопствени систем јер су нам резерве, како је рекао, сада 67,68 одсто, а он тражи хитно као врховни командант да буду на 150 одсто.
"И сада то треба да објашњавам свакоме, и сада ће они да покваре однос Русије и Србије текстом у ком ће Иван Вејвода, чувени западни протеже, да то објашњава за тобожњи руски медиј, како ето Србија угрожава Русију, па да ли сте ви паметни? Мислите да смо ми сви идиоти? Знате ли колико је моје искуство, колико дневно радим и живим за то? Па ја знам свако ратиште на свету, колико чега потроши на дневном нивоу", рекао је Вучић.
Поново је упитао за шта треба да се правда, да ли за то што се извезла дозвољена муниција, а не оружје и оруђе јер се то извози, већ имамо уговор само са Азербејџаном, Кипром и Емиратима.
"Управо да бисмо се тиме чували да се из српског оружја не убија неко од наше браће.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
РУСИЈА
Кремљ: Разговараћемо са пријатељима из Србије о извозу српске муниције
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
СРБИЈА
Вучић: Очекујем ескалацију ситуације и велике поремећаје на тржишту хране и енергената
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала