- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Најтужнији трофеј у историји за легенду Хрватске – и потпуни колапс: „Никад нам се није поклопило“

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONЛука Модрић
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Лука Модрић добио је трофеј за најбољег играча меча Хрватске и Италије, али прослављени фудбалер није имао разлога да се радује јер је његов национални тим примио гол у самој завршници меча и тако им шансе за даљи пролаз свео на теоретске.
Са сузама у очима је Лука Модрић држао трофеј од УЕФА за најбољег играча меча јер му овај трофеј заправо није донео ништа осим престижа.
Одбранио је Модрићу Донарума пенал у 54. минуту, али само минут касније прослављени Хрват успео је да затресе мрежу и донесе Хрватској предност од 1:0.
Све је водило ка томе да ће бити херој свог тима, али му је ту улогу преотео у осмом минуту надокнаде Закањи који је постигао фантастичан гол за изједначење.
Није Модрић могао да заустави сузе, а трофеј за најбољег играча меча није био довољна велика утеха, јер би овај реми Хрвате врло лако могао да кошта нокаут фазе Европског првенства.
Утучени ас Реал Мадрида после меча највише је био љут на судију Макелија.
„Не знам шта да вам кажем. Фудбал је некад окрутан и то се сада показало. Шта је, ту је. Не знам где је судија нашао осам минута додатног времена. Ако треба да паднеш, треба пасти овако. Није нека утеха. Нисмо сумњали у навијаче, знали смо да су иза нас. Увек су ту, хвала им. Жао нам је што није била победа да одемо у други круг, али шта је, ту је“, рекао је сломљени Модрић за „ХРТ“.
Хрвати још имају шансе да остану на такмичењу, али су те шансе изузетно мале.
„Теоретски можемо проћи, али нам се никад ништа није поклопило. Јуче ја пао гол у 98. минуту, прошлу утакмицу смо га примили у 95. минуту, сад у 98. минуту... На нама се показало да је фудбал окрутан“, рекао је Модрић.
Био је ово један од најтежих мечева у дресу репрезентације за прослављеног Хрвата, али не и најтежи.
„Тешко да било шта може да буде теже од утакмице против Турске 2008. Оно је био најтужнији и најгори дан што се тиче репрезентативног фудбала“, истакао је Модрић.
Није желео да говори о томе да ли је ово првенство његово последње издање у дресу Хрватске.
„Видећемо да ли је време за опроштај, није сад моменат за ту причу. Ја бих волео да могу вечно да играм фудбал, али сигурно ће доћи тренутак када ћу морати да станем. Још ћу наставити, не знам колико, па ћемо да видимо. Стресно је. Борили смо се као лавови до краја, фудбал је био окрутан данас... Некад ти донесе, некад ти узме, изгубити на овакав начин.... Нисмо изгубили, али стварно је тешко... Тешко је пронаћи неке речи којима бих описао своје тренутно стање, стање саиграча, а верујем и навијача. Заслужили смо више“, закључио је Модрић.
Гол у утакмици Хрватска - Италија - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
ЕУРО 2024
Самоуништење Хрвата: Ако не „убијеш“ утакмицу – она ће тебе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала