- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маргарита Симоњан: Ништа се неће променити у САД после случаја Асанж

© AFP 2023 / LEON NEALОснивач "Викиликса" Џулијан Асанж
Оснивач Викиликса Џулијан Асанж - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
После случаја оснивача сајта „Викиликс“ Џулијана Асанжа, ништа се неће променити у Сједињеним Америчким Државама и у свету у вези са штампом и слободом говора, изјавила је главна уредница медијске групе „Русија севодња“ чији је део Спутњик Маргарита Симоњан.
„Не, ништа се неће променити, све је ово политичка игра. Ово је било у једном тренутку потребно (америчком председнику Џозефу) Бајдену да би зарадио одређене гласове. Да није избора, не би био пуштен“, оценила је Симоњан.
Она је додала да би јој било драго да у будућности поново види Асанжа на РТ.
Такође је изразила наду да ће једног дана поново моћи да разговара са Асанжом и да ће он моћи да се врати активном животу.
„Надам се да ће се вратити свом активном животу и надам се да ће се вратити у наш етар. Ако се сећате, пре него што му се све ово десило, он је 2012. године, пре 12 година, водио емисију на РТ, диван, сјајан програм. Биће нам драго да га вратимо на телевизију“, истакла је она.
Асанжа је назвала најбољим савременим новинаром, визионаром и додала је да би Асанж требало да напише књигу.
Џулијан Асанж пуштен је уз кауцију из британског затвора након што се договорио са америчким властима да делимично призна кривицу у замену за смањену казну на пет година које је већ провео иза решетака. Он лети на Северна Маријанска острва, где суд америчке територије на Пацифику мора да одобри договор и коначно ослободи оснивача „Викиликса“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала