- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Виде оно што Срби не виде – и цене „брата Душана“: „Кажу да можемо да их добијемо...“

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Фудбалери Србије и Данске састају се у трећем колу групне фазе Европског првенства, а Каспер Хјумланд, селектор Данске, пред овај сусрет хвалио је Орлове, док је Страхиња Павловић открио шта су му Данци поручили.
„Србија је врло, врло добар тим. Створили су Енглеској много проблема. Могао је то да буде реми. Имали су одличне шансе у наредној утакмици. Врло су снажни и вешти и зато их веома поштујемо“, рекао је Каспер Хјулманд пред меч са Србијом.
Иако би теоретски Данце и реми могао да одведе у нокаут фазу селектор ове репрезентације поручује да иду по победу.
„Играмо да добијемо. Знамо да би реми могао да буде довољан, али на крају дана, могао би да буде и за Србију. Зато, хајде да видимо. Приступићемо овом мечу као сваком другу, играти пуном брзином и покушати да победимо. Недостаје нам да стојимо у свлачионици и певамо нашу победничку песму након што добијемо утакмицу. Знамо да је реми довољан, али играћемо ову утакмицу као сваку другу коју желимо да добијемо“, рекао је Хјулманд на конференцији.
Сматра Хјумланд да није тешко претпоставити како ће српски тим приступити мечу.
„Знамо како ће Србија приступити утакмици, мислим да је начин на који играју очит. Видели смо јасан стил игре код њих, дуго је тако. Србија је врло, врло добар тим. Створили су Енглеској много проблема. Могао је то да буде реми. Имали су одличне шансе у наредној утакмици. Врло су снажни и вешти и зато их веома поштујемо“, рекао је селектор данског тима.
Данац је посебно задовољан због тога што нема проблема кадровске врсте.
„Заиста смо у доброј ситуацији, сви играчи су спремни. Није лако одредити стартну поставу и то је добро за тим. Много је играча који конкуришу, имамо различите квалитете унутар тима и сви су спремни, чекају и надају се“, рекао је Хјулманд.
Истакао је и да је његов тим спреман на све сценарије.
„Не могу то да вам кажем, све зависи од тога како ћемо приступити утакмици. Битан је само наш стил игре. Знамо шта све може да се догоди до краја, последњих 10-15 минута ће бити јако битно. Није случајност да је јако пуно голова пало у финишу мечева који су се играли на ЕП. Спремни смо за многе сценарије, није једноставно и није лако одговорити на то шта је најбоље. Сви су спремни и жељни да играју, мислим да смо у јако доброј позицији“, поручио је Хјулманд.
Од једне ствари Данци ће покушати да побегну.
„Постоји једна ствар, а то је да желимо по сваку цену да избегнемо жуте картоне. Морамо да играмо, да се боримо и трудимо до самог краја, али морамо да бежимо од жутих картона. Биће ово физички захтевна утакмица“, поручује селектор Данске.
Пјер Емил Хејбјерг, везиста Данске, такође је говорио о квалитетима репрезентације Србије.
„Србија је добар тим. Тим са много квалитета и страсти, тако да ће ово бити добар и тежак меч. Али ми смо узбуђени што ћемо га играти. Морамо да одиграмо добро тактички. Многе ствари ће морати да буду како треба, али треба да наставимо да играмо као и до сада. Да покажемо наше најбоље лице и имаћемо шансу“, истакао је дански фудбалер.
Посебно је Хејбјерг поменуо Душана Тадића, српског капитена, са којим је играо у Саутемптону.
„Душан и ја смо провели јако пуно времена заједно, гледао сам га као старијег брата. Он је био мој учитељ, бринуо се о мени. Не само на терену већ и ван њега. Сећам се, пре него што је отишао у Ајакс, разговарао сам са људима који су играли тамо и говорио сам о каквом се играчу ради и какав ментални склоп има. Био је невероватан тамо и постао је један од најбољих играча. Он је фудбалер који воли да асистира и то је нешто на шта морамо да припазимо“, рекао је Хејбјерг.
О одлучујућем мечу говорио је и Страхиња Павловић који је напоменуо да Орлови морају да мотре на Хејлунда аико му је потом речено да на шампионату не блиста.
„Мораћемо физички чврсто против Хејлунда. Нисам знао то. Сматрам да је одличан фудбалер. Знам га још од кад је играо за Штурм. Може бити врло опасан. Морамо да одиграмо физички чврсто против њега“, рекао је Павловић.
Српски репрезентативац разговарао је са Маурицијом Кјергором и Мадсом Биструпом, данским фудбалерима, који су му саиграчи у Салцбургу.
„Причали смо о мечу. Рекли су да можемо да добијемо ову утакмицу. То је све што су рекли…“, поручио је Павловић.
Селектор Стојковић открио је да је Павловић колабирао пред меч са Словенијом.
„Сада је све како треба. Било је тешко време и било ми је лоше после утакмице. Сада је све океј и све ће бити супер“, уверен је Павловић.
Србија и Данска састају се од 21 час, а како би избегли додатне калкулације и дефинитивно обезбедили даљи пласман Орловима је потребна победа.
Драган Стојковић  - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
ЕУРО 2024
Како ћемо, Драгане?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала