- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Новак стигао у Минхен да бодри Орлове па се обратио: „Срце и понос – надам се пролазу“ /видео/

© Sputnik / Петар МиловановићНовак Ђоковић на мечу Србија Данска
Новак Ђоковић на мечу Србија Данска - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, дошао је из Лондона у Минхен како би бодрио фудбалску репрезентацију Србије против Данске у одлучујућем мечу на Европском првенству.
У току припрема за Вимблдон Новак Ђоковић одлучио је да пружи подршку српским фудбалерима, а навијачи су га на Алијанц арени дочекали овацијама. До њега је дошао да се поздрави и Драган Стојковић Пикси, селектор Србије.
„Велико је задовољство што сам овде да могу да будем један више навијач и наравно да уживам. Тимски спорт је другачији од појединачног, али суштински су ствари исте поготоов када се игра за Србију, за своју земљу. Нема превеликог размишљања, најважнији део је пре утакмице, припрема је 50 одсто победе. Момци су имали неколико дана да се спреме за противника, али у оваквим утакмицама где сваки минут је важан, ту је срце, понос, жеља да се земља представи најбоље“, рекао је Новак за „РТС“.
Уверен је српски ас да ће Орлови дати све од себе.

„Резултат не може да се предвиди, али када спортисти дају максимум то се види и осети. Срце, глава и она ствар, мислим на храброст“, рекао је уз осмех Новак.

Истакао је најбољи тенисер свих времена да ће српске фудбалере сигурно носити током утакмице фантастична подршка са трибина.
„Нисам стручан, али верујем да само поглед на трибине и наше људе који су дошли из Европе и света је довољан мотив да дају све до себе.Желим им све најбоље и надамо се пролазу“, рекао је Новак Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала