- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за хероја Италије: „Гледао је како је Јовић помогао Србији – па га је ископирао“

© AFP 2023 / ODD ANDERSENМатија Закањи
Матија Закањи - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Матија Закањи, стрелац изједначујућег гола на мечу Италије и Хрватске, добио је признање Златни брк у избору легендарног Драгослава Степановића Степија.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Хрватска - Италија - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
ЕУРО 2024
Италијани шокирали Хрвате у 98. минуту – Шпанија убедљиво прва у групи, расту шансе Орлова
Мало је фалило да Лука Модрић још једном, по ко зна који пут у каријери, буде херој репрезентације Хрватске, али славу му је украо Матија Закањи који је голом у осмом минуту надокнаде скинуо осмехе са лица Хрвата.
„Закањи добија „Златни брк“, за Модрића би било много, освојио је све што је било могуће“, навео је легендарни Степи.
Верује сарадник Спутњика и да је Италијан видео како је Лука Јовић у последњем минуту спасао Србију.
„Гледао је како је Јовић помогао Србији у последњем минуту, па га је ископирао. Фудбал је изгледа ископирао кошарку и донео на терен узбуђење. У оваквих утакмицама концентрција може да пресуди јер смо видели код Албанаца да је један играч у последњим секундама промашио гол“, навео је Степи.
Херој Италије одиграо је тек седми меч за репрезентацију за коју је дебитовао са 27 година. На пет од тих седам утакмица улазио је са клупе, баш као што је то био случај и против Хрватске.
Закањи је добио шансу тек у 81. минуту када је заменио Дармијана, али није му то сметало да затресе мрежу и донесе важан бод свом националном тиму.
Фудбалер Хрватске - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
ЕУРО 2024
Хрвати на два посто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала