- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Проклетство шепртље од Катара до Немачке – ВАР му све „појео“

© AP Photo / Michael ProbstРомелу Лукаку
Ромелу Лукаку - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Робусни нападач Белгије Ромелу Лукаку наставио је с нестварним промашајима, који су почели на Мундијалу у Катару 2022. године, а сада му се исто дешава и на ЕП у Немачкој. На све то, ВАР му је „појео“ три гола, па би био најбољи стрелац турнира да га не прати несвакидашње проклетство.
Све је почело пре нешто мање од две године, када се Ромелу Лукаку, шпиц Челсија ком је истекла позајмица у Роми, имао серију комичних промашаја против Хрватске, те Белгијанци нису „изашли“ из групе.
Белгијска „звер“ постала је предмет спрдње, предмет подсмеха због очајних реакција у националном дресу, али је све то успео да санира добрим играма и головима на клупском плану.
И стигао је Лукаку спреман у Немачку, спреман да се отргне од те лоше карме која га прати када обуче дрес Белгије на једном великом такмичењу, али је онда почело да се по старом.
Отварање против Словачке у ком су изабраници Доменика Тедеска били апсолутни фаворити, а Лукаку је већ у трећем минуту поново неспретно реаговао и није успео са три метра да матира Мартина Дубравку.
Уследио је убрзо још један тежак промашај, а онда и први поништен гол. Због оправданог офсајда у ком се робусни Ромелу нашао. Словаци су касније успели да шокирају Белгијанце, да би Лукаку, чинило се у 86. минуту коначно разбио малер, скинуо проклетство...
Али, не лежи враже... Овога пута кобан по Лукакуа био је његов саиграч, у тој акцији асистент Луис Опенда, који се послужио руком пре него што је „сервирао“ Лукакуу лопту за изједначујући погодак.
И опет је Белгија изгубила, а Ромелу био трагичар и шепртља у очима армије навијача широм света.
На сцену је ступио меч другог кола у Групи са Румунима. Овога пута Белгија је рутински одрадила посао, а њиховој „десетки“ поново је ВАР „појео“ гол.
Ништа ново, ништа чудно, али овога пута практично му је „нокат на палцу“ био у офсајду. Каква туга, каква штета!
И ето, уместо да на свом конту има бар та три гола, која му је „појео“ ВАР, и буде најбољи стрелац у досадашњем делу Европског првенства, испред Мусијале, Филкруга и Микаутадзеа, Лукаку и даље чека да се званично упише у стрелце.
Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
ЕУРО 2024
Како смо стигли од преузимања заслуга до одбацивања одговорности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала