- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Пикси после Данске: Нема разлога да сакривамо главу у песак, нисмо се обрукали

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Селектор Драган Стојковић Пикси прокоментарисао је елиминацију Србије са Европског првенства у фудбалу.
Србија је одиграла 0:0 против Данске и тиме завршила као последња у групи. Иза Енглеске, Данске и Словеније.
„Осећања су помешана, жао ми је што нисмо направили мали корак да прођемо даље. Поносан сам на момке, нема разлога да сакривамо главу у песак, истрчали су километре. Тешка утакмица, 50:50, по свим параметрима. Данци су били свесни да иду даље са нерешеним исходом. Нисмо се обрукали, нико нас није победио са 5:0 да нам се смеју, да нас вређају. Против Енглеза смо заслужили више од пораза. Свака утакмица је била тешка, као и ова. Такмичарска утакмица, играло се на резултат, тражио се један гол. Знао сам да неће бити шанси, да се тражи једна или две да сместимо лопту у противничку мрежу. Свака част момцима за залагање, трачње, поправили смо дефанзивни блок. Одбрана је била маестрална на турниру“, рекао је Стојковић за РТС.
Потом је додао:
„Резултатски сам разочаран, али није смак света. Показали смо добро лице. Нисмо се обрукали. Ово је велики успех за српски фудбал да смо уопште део Европског првенства, то не сме нико да заборави. Момци су хтели, желели, покушавали, јесте разочарање због резултатског неуспеха“.
Група је била тесна...
„Словенија и Данска нису победили никог, са нерешним иду даље. Невероватно, али истинито. То је то, фалио нам је гол, победа. Можда и оне шансе против Словеније. Све то је допринело овоме. Идемо уздигнута чела, нисмо обрукали Србију“.
Навијачи су звиждали Орловима на крају меча. "
„Па и ја сам незадовољан исто. Захвалио бих се навијачима на великој подршци. Не очекујете да нас дижу у небо и да нас грле и љубе. Наравно да смо разочарани, али Србија је после 24 године на Европском првенству, то што неко мисли да смо богом дани и да ћемо сваког да победимо, то су навијачке страсти. Пружили смо све што смо могли, не можемо никога да кривимо", закључио је Стојковић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
ЕУРО 2024
Митровић: Као у Русији – осетио сам да ми вуче дрес
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала