Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: До трилатералног састанка није дошло јер сам поставио три услова

© Tanjug / AP/ Virginia MayoЖозеп Борељ и Аљбин Курти
Жозеп Борељ и Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да у Бриселу није дошло до трилатералног састанка између њега, председника Србије Александра Вучића и представника ЕУ зато што је влада у Приштини поставила три услова да до састанка дође.
„Као што је рекао и сам високи представник за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, тражио сам гаранцију добре воље која омогућава спровођење споразума. Без добре вере и добре воље није могуће спровести овај споразум“, рекао је Курти, а преноси портал Тељеграфи.
Додао је да очекује да наредни састанак двојице главних преговарача буде одржан почетком јула.
Борељ је раније данас рекао да је Курти тражио формализацију основног споразума, да се одбаци допис у којем је бивша премијерка Србије Ана Брнабић средином децембра прошле године изразила резерве које се односе на обавезе које произилазе из споразума о путу ка нормализацији односа, укључујући и анекс за његову примену и да се Милан Радоичић и његова група изруче правосудним органима у Приштини.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да је билатерални састанак са представницима ЕУ високим комесаром за спољну политику и изаслаником за дијалог Жозепом Брељом и Мирославом Лајчаком био успешан, али да до трилатерале са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем није дошло јер он није смео или није хтео да се састане са Вучићем.
Александар Вучић и Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
СРБИЈА
Вучић у Бриселу: Курти није хтео или смео да се састане са мном, наставак дијалога у уторак, среду
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала