- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миомир чисти фаворите, Олга на корак од Вимблдона – Хамад и Наталија заустављени

© AP Photo / Andy WongМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Миомир Кецмановић остварио је велику победу против Жижен Жанга 6:2, 7:6, а потом и против Себастијана Баеза 6:3, 6:2. Са друге стране у квалификацијама за Вимблдон Хамад Међедовић поражен је од Беибита Зукајева 6:7, 7:5, 6:4, док је Олга Даниловић победила Антонију Ружић 5:7, 6:2, 6:3. Наталија Стевнаовић изгубила је од Медисон Иглис.
Сезону на трави Миомир Кецмановић отворио је поразима најпре у првом колу Хертогенбуша, затим на старту Халеа, али је у Истубурну поправио утисак.
Није имао лак задатак најпре у првом колу, али је за сат и 27 минута успео да савлада Жижен Женга, 33. тенисера света. У првом сету српски тенисер био је убедљивији, док је у другом сету Кинез пружио бољи отпор, али га је Миомир сломио у тај-брејку.
Уследио је још тежи задатак. Иако је Баез тенисер који је далеко бољи на шљаци он уме да буде изазов противник, али не и за Кецмановића који му је за цео меч допустио свега пет гемова!
Миомир се први суочио са спасавањем брејк лопти, а онда је после тога наметнуо свој ритам игре, два пута одузео сервис Аргентинцу и повео.
Ниједну брејк лопту српски тенисер није допустио Баезу у другом сету док је он направио два брејка и тако лакше него што је то било очекивано обезбедио четвртфинале.
За место у полуфиналу бориће се против победника дуела Сонего-Пурсел.
Док Кецмановић пред Вимблдон блиста, Хамад Међедовић неће играти на енглеској трави. Млади српски тенисер поражен је у другом колу квалификација од Казахстанца Беибита Зукајева и то после два и по сата велике борбе.
Хамад је био истрајнији у првом сету и успео је да га освоји, али потом је противник заиграо далеко боље.
Имао је српски тенисер четири брејк лопте у другом сету, али након што их није искористио Зукајев је то казнио и изједначио. У трећем сету Међедовић је пропустио шансу да врати брејк после чега је Казахстанац обезбедио завршно коло квалификација.
Са друге стране у квалификацијама за даме Олга Даниловић после преокрета је победила Хрватицу Антонију Ружић и пласирала се у финале. Иако је изгубила први сет српска тенисерка није се предала по чему је и позната јер готово никада не одустаје.
У другом сету допустила је противници један брејк, али је са друге стране направила три и тако најавила преокрет који се и догодио.
За главни жреб Вимблдона Олга ће се борити против победнице меча Оз-Галфи.
Завршни дуел за главни жреб није успела да изгуби Наталија Стевановић која је поражена од Медисон Инглис резултатом 6:3, 6:0. Српску тенисеру чека велики пад на ВТА листи јер је на Вимблдону бранила треће коло.
Ромелу Лукаку - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
ЕУРО 2024
Проклетство шепртље од Катара до Немачке – ВАР му све „појео“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала