Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Спремни смо да учествујемо у проналажењу компромисних решења, али Приштина не жели

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да када је реч о КиМ признаје само Повељу УН и Резолуцију 1244 јер то представља темељ међународног правног поретка и додао да је спреман да учествује у проналажењу компромисних решења са косовским Албанцима, што је показао и у претходном периоду, али да друга страна ништа није учинила по том питању.
Вучић је у разговору са албанским новинаром навео да постоји простор за компромисе, али да друга страна није у стању да испуни оно што је обећала пре 11 година, а то је формирање Заједнице српских општина.
"Српска страна се бавила многим питањима, од правосуђа, тужилаштва, регионалне полиције, регистарских таблица, личних докумената и свега осталог. Ништа нису урадили, осим што су с времена на време мучили и терорисали Србе и протеривали их са њихових кућних прагова", рекао је Вучић.
Он је, на питање како коментарише предлог високог представника ЕУ за спољну политику Жозепа Бореља да се укину мере ЕУ против тзв. Косова, рекао да не жели да води антиалбанску политику, као што они, додао је, воде антисрпску.
"Нити сам их терао да уводе, нити да укидају мере, пошто они то неће да вам кажу, зашто бих ја. Радим у интересу Србије, а то је интерес Европљана", рекао је Вучић и додао да зна коме и због чега је то пало на памет, као и ко је донео такву одлуку.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
СРБИЈА
Вучић о дијалогу: Не очекујем ништа, Курти ће мало да драми и виче док му не кажем да се заустави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала