- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пентагон не зна где завршава оружје које шаље Украјини

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаПодготовка к выставке трофейного вооружения и техники на Поклонной горе
Подготовка к выставке трофейного вооружения и техники на Поклонной горе - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Пентагон нема информације о томе шта се догодило са оружјем вредним 62 милиона долара које је испоручено Украјини, пише лист „Дејли колер“, позивајући се на извештај генералног инспектора Министарства одбране САД.

„Проблеми са подношењем извештаја и праћењем, који су настали између америчких и украјинских снага, резултирали су одсуством информација о томе која техника је могла да буде уништена, изгубљена или преусмерена“, наводи се у чланку.

У извештају се истиче да недостатак информација о губицима технике повећава ризик од тога да Пентагон не буде у могућности да води евиденцију о наоружању испорученом Украјини.
Према писању листа, Европска команда Оружаних снага САД није добијала систематске и детаљне извештаје о губицима технике у Украјини, упркос томе што би такви извештаји требало да се подносе.
Штавише, како пише лист, америчка страна није анализирала да ли је оружје, испоручено Кијеву, доспевало у руке руске војске.
Како су амерички медији саопштили крајем марта, Вашингтон је до тада потрошио 113 милијарди долара за војну подршку Украјине.
Руске власти наводе да су земље НАТО већ постале директни учесници у сукобу у Украјини, те да пумпање Кијева оружјем само продужава конфликт и страдања.
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2024
РУСИЈА
„Дошло је време“: Русија наводи пет разлога зашто ће се Запад отарасити Зеленског
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала