- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Северна Кореја тврди да је успешно тестирала капацитете више бојевих глава

© AP Photo / Ahn Young-joonСеверна Кореја испалила више крстарећих пројектила.
Северна Кореја испалила више крстарећих пројектила. - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Северна Кореја тврди да је успешно спровела тестирање капацитета бојевих глава, што је у супротности са проценом Јужне Кореје која верује да је тестирање било неуспешно.
Током јучерашњег тестирања, Северна администрација за ракете саопштила је да је "успешно спровела тест одвајања и контроле навођења појединачних мобилних бојевих глава", пренео је данас Јонхап.
Званичници јужнокорејског Здруженог штаба навели су да је пројектил лансиран из области у или око Пјонгјанга око 5.30 ујутру, али да је експлодирао изнад Источног мора након што је прелетео око 250 километара.
Војни извор рекао је за Јонхап да би Север могао пробно да испали хиперсоничну ракету.
Северна Кореја је навела да је у тестирању коришћен мотор прве фазе балистичке ракете средњег домета на чврсто гориво у радијусу од 170-200 километара, преноси КЦНА.
Ова технологија омогућава да једна балистичка ракета понесе више бојевих глава ка различитим циљевима.
Тестирања су надгледали потпредседник Централне војне комисије Северне Кореје владајуц́е Радничке партије Кореје ВПК Пак Јонг-чон и први потпредседник одељења Централног комитета ВПК Ким Јонг-сик.
Јужна Кореја, САД и Јапан осудиле су лансирање балистичке ракете Северне Кореје као кршење резолуција Савета безбедности УН.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала