- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Како су прошли „отписани“ – Миливојева „укусна кухиња“ и „горки плодови“ за Мађаре

© Tanjug / Немања ЈовановићМиливоје Новаковић
Миливоје Новаковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Невероватан расплет виђен је први пут на Европском првенству у Немачкој, где је Словенија завршила на трећем месту, тик иза Данске, иако су обе селекције имале идентичан број бодова, постигнутих голова и жутих картона. Пресудио је жути картон помоћног тренера Миливоја Новаковића.
По три бода, по два постигнута и исто толико примљених голова, уз по шест жутих картона, имале су Словенија и Данска у Групи Ц, где су још биле Енглеска и Србија.
И требало је одлучити ко ће на Немце, ко на Португалце, а пресудним се испоставио жути картон који је добио помоћник Матјажа Кека и бивши прекаљени нападач Миливоје Митар Новаковић.
Он је због једног од приговора добио јавну опоменут, која је Словенце послала на „старе муштерије“ Португалце (тукли их 2:0 у пријатељском мечу пред ЕП), док је пуком случајношћу избегнут домаћин турнира – Немачка.
Тако су Словенци запржили чорбу Данцима, који ће имати врашки тежак задатак да се изборе са екипом која је постигла највише голова – осам, имала је највише шутева ка голу ривала и највећи посед у групној фази, због чега је јасно да да су Словенци одлично прошли.
Није то једино „лудило“ које се збило на ЕП. Мучени Мађари чекали су три дана расплете по групама, како би пронашли свој пут до нокаут фазе са три бода.
А – онда, чудо! Грузија, као дебитант на Европском првенству, победила је Португалију резултатом 2:0 и прошла међу 16 најбољих на Старом континенту, док су Мађари осетили „горке плодове“.
Фудбалска репрезентација Србије игра против Данске. - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
ЕУРО 2024
Сви су ту, само Србије нема – познати парови осмине финала ЕП
Хвича Кварацхелија - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за хероја Грузије и наставак најлепше бајке на ЕП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала