- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америку више нико не поштује! Бајден и Трамп седам пута споменули име Путина

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаПрезидент РФ Владимир Путин прибыл в Китай с официальным визитом
Президент РФ Владимир Путин прибыл в Китай с официальным визитом  - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је током дебата са актуелним председником Џозефом Бајденом да се под његовим руководством цео свет налази на ивици експлозије, да Америку више нико не поштује, као и да је Америка имала правог председника, оружаног конфликта у Украјини никада не би ни било.
Истовремено, Бајден је оптужио Трампа да је желео да извуче САД из НАТО-а и да изазове рат већих размера у Европи. „Ја никада нисам чуо толико глупости, овај човек хоће да изађе из НАТО“, рекао је Бајден и додао да је Трамп охрабрио Русију да уђе у рат.
„Био је лош и по питању Авганистана. То је била тако ужасна срамота, најсрамнији тренутак у историји нашег државу да када је Путин то гледао и видео је неспособност. А шта ће се десити ако Путин крене на НАТО? Постоји 5. члан који гласи ако једна земља буде нападнута, онда је то напад на све нас. Ако желите нуклеарни рат, онда дозволите Путину да уђе и контролише Украјину, а онда Пољску и друге земље. Шта ће се десити онда?“, рекао је Бајден.
Трамп је рекао да рат у Украјини никада није требало да се догоди.
„А он је дао 200 милијарди долара сада или више Украјини. Дао је 200 милијарди долара. То је много новца. Немојте мислити да је икада било нешто слично овоме. Ја само указујем на новац који трошимо на овај рат. И не би требало да се деси да се тај рат реши између Путина и Зеленског пре него што ступим на дужност 20. јануара. Решићу тај рат, средићу га брзо“, рекао је Трамп.
Иначе, током дебата Бајден је поново изговорио увредљиве речи према Владимиру Путину назвавши га „ратним злочинцем“, док су оба председника седам пута изговорили име руског пердседника. Поред тога, Трамп је 16 пута споменуо Русију током свог излагања, док Бајден није ниједном.
Доналд Трамп и Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
СВЕТ
„Ко је најгори председник“: Оштре оптужбе у дебати - млак наступ Бајдена, Трамп прогласио победу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала